Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

DURAKLAR DEĞİŞİYOR MU?

DURAKLAR DEĞİŞİYOR MU?

Samsun Büyükşehir Belediyesinin aldığı iddia edilen ?Terme, Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı dolmuş ve özel halk otobüsleri Tekkeköy tramvay durağı yanındaki durağa kadar yolcu getirebilecek.?kararı kamuoyunda gündem yarattı.

Samsun Büyükşehir Belediye Ulaşım Daire Başkanlığının son UKOME toplantısında alındığı iddia edilen karar gereği "Terme, Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık İlçe Özel Halk Otobüslerinin Tekkeköy´de yolcuları indirilecek" haberlerine Daire Başkanı Gürkan, "Henüz araştırma ve proje alt yapı çalışmaları, karşılıklı görüşmeler yapılırken önümüzde ki sorunlardan birisini ortaya atarak gündem oluşturmaya çalışılmasın" dedi.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Terme, Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı İlçe Belediye Özel Halk Otobüslerinin Tekkeköy tramvay durağında depolanma konusunda son istişare toplantısında, oda ve dernek başkanları ile gündem dışı görüşülerek fikir alış verişinde bulunduğuna değinen Daire Başkanı Gürkan, "Konu hakkında Üniversiteden Uzmanlarımızla birlikte proje aşamasında çalışmalar ve görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Ancak şu ana kadar yapılan haberlerdeki gibi Temmuz ayında başlatılacak nihai bir karar kesinlikle yoktur. Sadece fikir üzerinde tartışma ve görüşmelerde bulunuyoruz." diyerek devam etti.
?OTOBÜSÇÜLERİ  SAMKART´A
ALIŞTIRMALIYIZ´
Konu ile ilgili olarak ise Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Kadir Gürkan, konuyla ilgili açıklamasında "Bizim gündemimiz de 3 ana başlık altında sorunlarımız bulunmaktadır. Ancak, Samsun´umuzun en önemli sorunlarından Üretime dayalı sanayimiz yetersiz. Bu konunun çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bu noktada birinci  sorunumuz Elektronik bilet dediğimiz SAMKART´lı taşımacılık konusu. Bu konu da Özel Halk Otobüslerimiz ile vatandaşlarımızı bilinçlendirmeliyiz. İkinci sorun, Doğu ilçelerimizden gelmekte olan Özel Halk Otobüslerimizin Tekkeköy´de ki tramvay´ın yeni Şehir Stadyumu yanında büyük bir depolama alanı oluşturduk buraya entegre konusudur. Üçüncü konumuz ise Terme Özel Halk Otobüslerinin ilçede ki ilk hareket alanının değiştirilmesidir." diyerek devam etti.
´YOLCULAR DA, ESNAFLARDA MADDİ KAZANÇ ELDE EDECEK´
Çalışmalar da çektikleri en büyük sıkıntılardan birisinin esnafı sıkıntıya sokmama üzerine düşüncelerinin olduğunu belirten Gürkan, "Bunun yanında da vatandaşlarımızın daha ekonomik olarak seyahat etmelerini sağlamayı düşünmemizdir. Düşünün Çarşamba´ dan bu gün 6 TL´ye Belediye evlerine gelen bir vatandaşımız bu uygulama ile 4-5 TL´ye Tekkeköy´ e kadar gelse, buradan 2-2.5TL ile OMÜ, Araştırma hastanelerine kadar gitse toplamda 7-7.5TL´ye Samsun´ a gelmiş oluyor. Hem maddi hem zaman kaybı yaşamıyor. Esnaflarımız ise daha kısa mesafede daha fazla sefer yaparak maddi kazanç elde etmesi sağlanıyor. Bu düşüncenin neresi yanlış" diyerek açıklamasını şöyle tamamladı.
KARAR BÜYÜKŞEHİRİN
Gürkan, ?Biz, araştırma ve çalışmalarımızı tamamlayarak Büyükşehir Belediye Başkanımıza sunarız karar mercii orasıdır. Başkan nasıl bir karar verirse biz onu uygularız. Biz de bu şehir de yaşıyoruz, Samsun´u seviyor, halkımızla iç içeyiz. Neden halkımızın, esnafımızın zararını, sıkıntıya düşmesini arzulayalım. Bu konular iyi düşünülerek haberleştirilmeli, tartışılmalıdır. Böyle konularda karşılıklı diyalogla çözüm bulunmalıdır, dayatma ile hiç bir iş sonuca, hedefe ulaşamaz" ifadeleri ile açıklamasını tamamladı.

AMAÇ; RAYLI SİSTEME
RANT SAĞLAMAK
Terme Özel Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Oktay Güllükaya bu durumun vatandaşı mağdur edeceğini belirterek ?Tekkeköyde bıraktığımız yolcu, raylı sisteme binecek merkezde inip tekrar başka bir araca binecek. Bu hem zaman kaybı hem de maddi kayıba yol açacak. Bu sistem ile amaç sadece Raylı sisteme rant sağlamaktır.?dedi.