Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

DÜVE HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

DÜVE HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Sadece belirlenen illerde 11 Eylül-10 Ekim 2017 tarihleri arasında alınacak düve hibe desteği başvuru süresinin 30 (otuz) gün olduğu belirtildi.

2017 yılı Düve Alım Desteği Uygulama Rehberi Yayımlandı .
Bakanlıkça belirlenecek yetiştirici bölgesi olarak belirlenen Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat illerinde ve Bakanlıkça belirlenecek mera, iklim yapısı, yetiştirici kültürü uygun diğer illerde TÜRKVET´e kayıtlı sığır işletmesi olan yetiştiricilere, en az 20 baş, en çok 200 baş düve alım bedelinin %30´unun hibe olarak verilmesi konusunda açıklayıcı bilgileri kapsıyor.

Hibe Desteği Uygulanacak İller
Hibe desteği kapsamında iller aşağıdaki gibi olup, ayrıca Bakanlıkça belirlenecek mera, iklim yapısı, yetiştirici kültürü uygun diğer illerden de başvurular alınacak.
Yetiştirici Bölgesi iller: Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat

Düve Hibe Desteği Oranı Nedir?
Belirlenen illerde ve Bakanlıkça belirlenecek mera, iklim yapısı, yetiştirici kültürü uygun diğer illerde TÜRKVET´e kayıtlı sığır işletmesi olan yetiştiricilere, en az 20 baş, en çok 200 baş düve alım bedelinin %30´u hibe desteği olarak verilecek.

Düve Hibe desteğinden kaç defa yararlanılabilir?
Hibe desteğinin yürürlükte olduğu dönem içinde ödeme icmalleri onaylanan ve belirtilen süresi içinde düve alımını tamamlayan yetiştirici/üreticilerhibe desteğinden bir kez yararlandırılırlar.
Her müracaat sahibi,düve alım desteğinden sadece bir defa yararlanabilir.
Hibe desteğinden şirket ortağı olarak yararlanan yetiştirici/üretici şirket ortaklığından ayrılsa dahi hibe desteğinden bir daha yararlanamaz.

Düve Hibe Desteğine Başvuru Yeri Neresidir?
Bu hibe desteğinden yararlanmak isteyen yetiştirici/üreticiler işletmenin bulunduğu/ikamet edilen il/ilçe müdürlüklerine, başvurularını bizzat kendileri tarafından yapması şarttır. Farklı il/ilçelerde birden fazla işletmesi olanlar ise ikamet ettiği il yetiştirici bölgesi olarak belirlenen iller içerisinde bulunmuyorsa işletmesinin bulunduğu yetiştirici bölgesindeki herhangi bir yerdeki il/ilçe müdürlüğüne o işletmeleri için müracaat eder.

Düve Hibe Desteğine Başvuru Zamanı
2017 yılı için alınacak başvurular yukarıda belirtilen illerde 11Eylül -10Ekim 2017 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuru süresi 30(otuz)gündür

Düve Hibe Desteğine Başvuru usulü
Başvuru sahibi veya yetkilendirilen kişinin dosyanın alınması esnasında hazır bulunması şarttır. Aksi takdirde dosya incelenmez ve bir üst yazı ile iade edilir.
Posta, e-posta, kurye, faks, vb. yöntemlerle gönderilen başvurular ile Genel Müdürlükçe ilan edilecek olan son başvuru tarihinden sonra ulaşan başvurular kabul edilmez.
Kimler Başvuru Yapabilir?
Rehberde belirtilen şartları taşıyan tüm gerçek ve tüzel kişiler düve hibe desteğine başvuru yapabilecekler.

Başvuruların Değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması zamanları nelerdir?
İl/ilçe müdürlüklerine yapılan başvurular sonucunda sisteme yüklenen bilgiler dahilinde puanlama sonucu oluşan askı icmalleri 16 Ekim - 20 Ekim tarihleri arasında askıya çıkarılacak, asil ve yedek listeler 07 Kasım - 11 Kasım tarihleri arasında onaylanarak il müdürlüğüne bildirilecek ve kesinleşmiş listelerde yer alan hak sahibi yetiştiriciler ile 13 Kasım -24 Kasım tarihleri arasında düve desteği hibe sözleşmesi imzalanacak.

Düve hibe desteğine ilişkin 2017 yılı birim fiyatları nedir?
Desteklemeye esas damızlık gebe düve (etçi ve kombine ırklar) birim fiyatı 8.500 TL/baş´dır.
Desteklemeye esas 8-13 aylık damızlık boş dişi sığırların (etçi ve kombine ırklar) birim fiyatı 5.000 TL/baş´dır.
Desteklemeye esas, düvelerin birim fiyatları merkez proje değerlendirme komisyonunca her yıl belirlenir.