Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

E-DEVLET ABONELİK UYGULAMASI BAŞLADI

E-DEVLET ABONELİK UYGULAMASI BAŞLADI

Milyonlarca vatandaşın işlemlerini dijital ortamdan yapmasını sağlayan e-Devlet, yeni bir hizmeti devreye aldı. Artık elektrik, doğal gaz, su ve Türk Telekom aboneliklerini e-devlet üzerinden yapılabilecek.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi´nin koordinasyonunda, Ticaret Bakanlığı ile yapılan proje ile vatandaşlar abonelikler için şubelere gitmek durumunda kalmayacak. Bundan böyle elektrik, su, doğal gaz gibi abonelikler e-Devlet üzerinden yapılabilecek.
Hayata geçen uygulamayla vatandaşlar artık elektrik, doğalgaz, su ve telekom aboneliklerini e-Devlet üzerinden de yapabilecek. Vatandaşların artık su, doğalgaz, elektrik ve telekom abonelikleriyle ilgili şubelere gitmesi gerekmeyecek.
Sistem, vatandaşların abonelik işlemlerini internet üzerinden iptal etmelerini de mümkün kılacak. İşlemleri şubelerden yapmaya devam etmek isteyen vatandaşlar şubelerden de işlem yapabilecek.
Türkiye Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi´de uygulamanın başladığını internet sitesinden duyurdu.
Dijital Dönüşüm Ofisi´nden yapılan açıklama şöyle:
?Yakında diğer abonelikleri de uygulamaya dahil ederek, milletimize yakışır şekilde dijitalleşmeyi ülkemizin her hanesine ulaştırmaya devam edeceğiz. Dijital Dönüşüm Ofisi olarak koordine ettiğimiz ve Ticaret Bakanlığımızın çıkarmış olduğu mesafeli satış mevzuatı ve diğer yönetmeliklerde yapılan düzenlemelerle vatandaşımız artık elektrik, doğal gaz, su ve Türk Telekom aboneliklerini e-devlet üzerinden yapabilecekler.?

BÜROKRASİ BİTİYOR
2019 sonuna kadar e-Devlet entegrasyon çalışmalarının Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi´nin koordinasyonunda tüm bakanlık ve kurumlarda tamamlanması da planlanıyor. e-Devlet üzerinden işlem yapmak için PTT ofislerinden şifre alınması gerekiyor. e-Devlet ile bürokrasinin sıfıra inmesi amaçlanıyor.