Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

EĞİTİMCİ AHMET SEZGİN´İN AYCAVIK KONFERANSLARI

EĞİTİMCİ AHMET SEZGİN´İN AYCAVIK KONFERANSLARI

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, 8 Mart Cuma günü Samsun/Ayvacık´taki ortaokul ve lise öğrencilerine ?Mehmet Akif´i ve İstiklal Marşımızı Anlamak? konulu iki ayrı bir konferans verdi.

Mustafa Üstündağ YİBO Konferans Salonunda ortaokul öğrencileriyle öğretmenlerine verdiği konferansa Ayvacık Kaymakamı, İlçe Millî Eğitim Müdürü, Ayvacık Müftüsü, Ayvacık Tapu Müdürü, Ayvacık Halk Eğitim Müdürü, İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, Garnizon Komutanı, ortaokul müdürleri ve müdür yardımcıları da iştirak etti.
Cuma namazından sonra da Ayvacık Güler Düğün Salonunda Mahmut Gökmen Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Ayvacık Anadolu Lisesi ve Ayvacık Çok Programlı Lise öğrencileriyle öğretmenlerine aynı konuda hitap Ahmet Sezgin; konferansının ilk bölümünde Mehmet Akif´in çileli hayatına değindi. İkinci bölümde ise İstiklal Marşı´nı M.Akif´in hangi duygularla yazdığı ve İstiklal Marşı´nın ne anlama geldiği üzerinde durdu.Yazar, konferansın ardından öğrenciler ve öğretmenler için ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? adlı kitabını imzaladı.
Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin verdiği konferansta özetle şöyle dedi:?İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un özlemini çektiği ?Asım´ın nesli´ni yetiştirebilmek, yarınki büyük Türkiye´yi inşa edebilmek için onun hayatı, şahsiyeti, Safahat isimli muhteşem eseri yeni nesillere anlatılmalı ve onlara ideal bir millî şahsiyet kazandırılmalıdır. Bize düşen vazife, İstiklâl Marşı´nı sadece okuyup ezberlemek değil; onun mânâ ve ruhunu anlayıp hissetmek ve yaşatmaktır.?
Mahmut Gökmen Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Halit Sunay Akhisarlı: ?Okuma aşkına, öğretmenlik mesleğindeki donanımına, onca çileye rağmen idealistliğini hiçbir zaman kaybetmeden sürekli üzerine koyan enerjisine, insanların yüreğine dokunabilme kabiliyetine, fedakârlığı ve vefasına her zaman hayran kaldığım çok değerli Ahmet Sezgin Hocamızı bugün ilçemizde, okulumuzda ağırlamaktan onur duyduk. Çok teşekkür ederiz.? dedi.
Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin de konferanslarla ilgili olarak:?Beni konferansa davet edip en güzel şekilde ağırlayan Halit Sunay Akhisarlı, Hasan Çelik ve İsa Özdemir´e; programımıza çok yakın alaka gösteren İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ak Hocama, şahsımıza teşekkür plaketi takdim eden Mahmut Gökmen Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Ozdemir Hocama; bizleri yürekten dinleyen çok değerli mülki amirlere, okul müdür ve yardımcı-larına, kıymetli öğretmenlere, ?Asım´ın nesli´ olmaya namzet sevgili öğrencilere çok teşekkür ederim.? dedi.