Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

EĞİTİMCİ-YAZAR AHMET SEZGİN’İN ÇAYBAŞI KONFERANSI VE İMZA ETKİNLİĞİ

EĞİTİMCİ-YAZAR AHMET SEZGİN’İN ÇAYBAŞI KONFERANSI VE İMZA ETKİNLİĞİ

Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin; Çaybaşı AİHL ve Çaybaşı Şehit Çetin Ak Anadolu Lisesi öğrencilerine “Mehmet Âkif ve İstiklal Marşımızı Anlamak” konulu bir konferans verip “Aşk Medeniyetine Yolculuk” isimli deneme kitabını imza

Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin; 24 Mart 2022 Perşembe günü düzenlenen programda Çaybaşı AİHL ve Çaybaşı Şehit Çetin Ak Anadolu Lisesi öğrencilerine “Mehmet Âkif ve İstiklal Marşımızı Anlamak” konulu bir konferans verip “Aşk Medeniyetine Yolculuk” isimli deneme kitabını imzaladı.

Çaybaşı İlçe Milli Eğitim ve Çaybaşı Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürlüğü işbirliğiyle Çaybaşı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, özetle şunları söyledi: “Mehmet Âkif; veteriner olmanın yanı sıra büyük şair, yazar, düşünür, öğretmen, devlet adamı, hatip, hafız, sporcu, musikişinas gibi çok yönlü bir şahsiyettir. İmanlı, erdemli, edepli, vefalı, vatansever, idealist, bilgili, kültürlü, hem Doğu'yu hem de Batı'yı bilen, sanatsever, sporcu, çalışkan ve cesur özellikleriyle abide bir şahsiyet olan Mehmet Akif Ersoy’un bu milletin gönlünde taht kuran üç önemli yönü vardır: Mehmet Akif; inandığı, düşündüğü, hissettiği gibi yaşayan ve aynı şekilde konuşup yazan abide şahsiyettir. Mehmet Akif, Kurtuluş Savaşı’nın en büyük manevi öncüsüdür. Kalemini, sözünü kılıç gibi kullanan, Anadolu’nun birçok vilayetinde camilerde, medreselerde, meydanlarda, cephelerde, kahvelerde Milli Mücadele’yi anlatmıştır. Mehmet Akif; şiirini, sanatını ilim, fikir, hikmetle besleyerek millet ve vatanın hizmetine vermiştir. Bugünkü meselelerimize de ışık tutan Safahat isimli muhteşem şiir kitabını, model şahsiyetini, milli mutabakat metni İstiklal Marşımızı çok iyi anlamamız gerek.”

Ahmet Sezgin, konferans sonunda İstiklal Marşı’nın son kıtasını bütün yönetici, öğretmen ve öğrencilerle birlikte büyük bir coşkuyla okudu.

Terme Lisesinde çeyrek asır öncesi Ahmet Sezgin’in öğrencisi olup Çaybaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak hizmet eden Seyfullah Taş: “Çok kıymetli öğretmenim Eğitimci-Şair ve Yazar Ahmet Sezgin Hocamıza öğrenci ve öğretmenlere verdiği bu çok değerli konferansından dolayı Çaybaşı Milli Eğitim ailesi olarak fikirlerinden, sohbetinden istifade etmemizi sağladığı için çok teşekkür ederiz.” diyerek hocasına çiçek takdim etti.

Çaybaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykut Fidan da: “Çok kıymetli Şair-Yazar Ahmet Sezgin Hocamıza bu çok anlamlı ve güzel konferansından dolayı çok teşekkür ederim.” diyerek Ahmet Sezgin’in isminin yazıldığı, ay yıldız amblemli ahşap bir duvar saatini hediye etti.

Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sezgin, konferans ve imza etkinliğiyle ilgili şöyle söyledi: “Konferans ve imza günü programını güzel bir şekilde organize eden Çaybaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle Çaybaşı AİHL Müdürlüğüne, bize saat ve çiçek takdim eden çok değerli yönetici Aykut Fidan ve Seyfullah Taş’a, bizi çok güzel ağırlayan Okul Müdürü Mustafa Bal ve İslam Şimşek Hocamlara, program sunucusu değerli meslektaşıma, Matematik Öğretmeni Burak Akarsu öğrencime, bizi makamında samimi karşılayan Çaybaşı Kaymakamı Furkan Çakır Bey’e, sohbetimizi yürekten dinleyen ve Aşk Medeniyetine Yolculuk isimli deneme kitabımızı imzalattıran değerli öğretmen ve öğrencilere, bana yoldaşlık eden sevgili kardeşim Fehmi Öztürk Hocama çok teşekkür ederim. Gül yürekli gençlerle buluşmaları özlemişiz. İnşallah “Asım’ın nesli” olmaya aday gençlerimizin yüreklerine dokunmuşuzdur. “