Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

EĞİTİMCİ-YAZAR AHMET SEZGİN’İN HAFIZLARLA SOHBETİ

EĞİTİMCİ-YAZAR AHMET SEZGİN’İN HAFIZLARLA SOHBETİ

Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin, Terme Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü ile birlikte Terme Fatih Kur’an Kursu hafızlarının iftar sofrasına misafir oldu ve genç hafızlarla çok verimli ve etkili bir sohbet gerçekleştirdi.

Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin, 6 Nisan Perşembe akşamı Terme Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü ile birlikte Terme Fatih Kur’an Kursu hafızlarının iftar sofrasına misafir oldu ve genç hafızlarla çok verimli ve etkili bir sohbet gerçekleştirdi.

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin; hafızlık çalışması yapan öğrencilere Kur’an öğrenme ve öğretmenin, hafızlığın öneminden, manevi derecelerinden, Kur’an’ın edebi mucize oluşundan bahsetti. Hafızlığın dünya nimetlerine araç kılınmaması, onurunun korunması, unutulmaması gerektiğini ifade eden Ahmet Sezgin: “Hafızlık; Arapça, akaid, tefsir, fıkıh, hadis gibi İslami ilimlerle taçlandırılıp Kur’an’ı anlamaya , yaşamaya ve en doğru bir şekilde tebliğ etmeye vesile kılınmalıdır. Kendinizi İstiklal ve İslam Şairi-Hafız-Kur’an Mütercimi Mehmet Akif Ersoy gibi sağlam ve çok yönlü yetiştirip İslam’a, millete, ümmet ve insanlığa hizmet edin.” dedi.

Ahmet Sezgin, hafız adayı gençlere Kur’an ve sohbet ettiği konularla ilgili çeşitli sorular sorup doğru cevap verenlere kalem ve kitaplarından hediye etti. Necip Fazıl Kısakürek’in “Sakarya Türküsü” şiirini çok etkili okuyan Ahmet Sezgin, sohbete katılan bütün öğrenci ve hocaları coşturdu. “Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk Sakarya!” mısraıyla herkes ayağa kalktı.

Sohbet sonunda toplu bir hatıra fotoğrafı çekildi. Programı organize eden Terme Diyanet Gençlik Koordinatörü ve İmam Hüseyin Yeşiltaş: “Eğitimci,Yazar, Şair Ahmet Sezgin Hocamız genç hafızlarımıza çok faydalı, güzel ve etkili bir sohbet gerçekleştirdi. Kıymetli Hocamıza ve Diyanet Gençlik Koordinatörlüğünde görevli olan hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.