Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

EĞİTİMCİ-YAZAR AHMET SEZGİN’İN “M.ÂKİF VE İSTİKLAL MARŞI” KONFERANSLARI

EĞİTİMCİ-YAZAR AHMET SEZGİN’İN “M.ÂKİF VE İSTİKLAL MARŞI” KONFERANSLARI

Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin, “İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü” etkinlikleri çerçevesinde çeşitli liselerde “Mehmet Âkif ve İstiklal Marşımızı Anlamak” konulu konferanslar verdi.

Ahmet Sezgin, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yaptığı Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde 15 Mart Salı günü yapılan etkinlikte öğrenci ve öğretmenlere Mehmet Akif ve İstiklal Marşımızın anlam ve ruhundan söz etti. İbrahim Uzun ve Esra Bingöl isimli Edebiyat öğretmenlerinin hazırladığı programda Mehmet Akif ve İstiklal Marşımız çeşitli yönleriyle çeşitli yazı ve şiirlerle dile getirildi. “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, 16 Mart Çarşamba günü saat 11.30-12.30 arasında Samsun/ Piri Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde "Mehmet Âkif ve İstiklal Marşımızı Anlamak" konulu konferansını verdi. Öğretmen ve öğrencilerin ilgiyle dinlediği konferansında Ahmet Sezgin, İslam ve İstiklal Marşı Şairi Mehmet Âkif’in çileli, örnek hayatını anlatıp İstiklal Marşımızın anlam ve ruhunu dile getirdi. Marşımızın son kıtasını salondaki bütün öğretmen ve öğrencilerle birlikte okudu. Program sonunda Okul Müdürü Taner Alp, Ahmet Sezgin’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Konferansla ilgili olarak Ahmet Sezgin: “İki yıl aradan sonra ilk konferansımız heyecanlı ve anlamlı oldu. Kıymetli öğretmen arkadaşlarımla uzun zaman sonra görüşüp hasret gidermek de nasip oldu. Değerli Fahrettin Yıldız Hocam, özel olarak bizi dinlemeye gelmiş. 25 yıl önceki sevgili öğrencim Müzeyyen Dost Sakaoğlu, büyük bir sürpriz yaparak çiçeğiyle konferansa geldi. Sevgili oğlu, bu okulun öğrencisiymiş. Allah hepsinden razı olsun. Bizi davet ederek ağırlayan Okul Müdürü Taner Alp ile program organize eden değerli Mesut Bayram ve Uğur Uğur Hocamlara çok teşekkür ederim.” dedi.

Eğitimci-Yazar-Şair Ahmet Sezgin, aynı gün öğleden sonra da Terme/ Kozluk OMV Fen Lisesinde "Mehmet Âkif ve İstiklal Marşımızı Anlamak" konulu konferansını verdi. Konferansı dinleyen öğretmen ve öğrencilerin ilgi ve heyecanları dikkat çekiciydi.

Ahmet Sezgin, coşkuyla verdiği konferansında: “Âkif duruşlu Asım'ın neslinin imanlı, erdemli, edepli, vefalı, vatansever, idealist, bilgili, kültürlü, hem Doğu'yu hem de Batı'yı bilen, sanatsever, sporcu, çalışkan ve cesur özelliklerini Mehmet Akif'in hayatı ve örnek şahsiyeti üzerinde görmek mümkündür. Mehmet Âkif; veteriner olmanın yanı sıra büyük şair, yazar, düşünür, öğretmen, devlet adamı, hatip, hafız, sporcu, musikişinas, Milli Mücadele’nin manevi lideri olan bir abide şahsiyetti. Onun muhteşem eseri Safahat’ını, model şahsiyetini, İstiklal Marşı’nı çok iyi anlamamız gerek. Bayrağımızdaki hilalin, Allah’ın; beş köşeli yıldızın ise Peygamberimiz Hz. Muhammed’in sembolü olduğunu bilelim. Vatanımıza, bayrağımıza, milli marşımıza, dilimize, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkalım. Kendinizi onun gibi çok yönlü yetiştirerek ülkemize, milletimize, insanlığa güzel ve hayırlı hizmet vermelisiniz. Mehmet Âkif, Nurettin Topçu, Ali Fuat Başgil, Oktay Sinanoğlu, Yedi Güzel Adam gibi büyük yazar, düşünür ve ilim adamlarını örnek almalısınız.” dedi. İstiklal Marşımızın son kıtasını bütün salon ayağa kalkarak birlikte okudu.

Konferans sonunda Okul Müdürü Sait Tuğ: “Ahmet Sezgin Hocamıza bu çok faydalı ve heyecanlı konferansından dolayı çok teşekkür ederim. Kendisinden çok faydalandık. Kendisini inşallah yine davet edeceğiz.” diyerek teşekkür plaketiyle çiçek takdim etti.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve Yazar Ahmet Sezgin de: “Kozluk; 34 yıl önce ücretli olarak 3 aylık kısa bir dönem de olsa ilk öğretmenlik duygu, heyecan ve tecrübesini yaşadığım, hiç unutmadığım bir köy. Bu okulda öğretmenlik yapan değerli öğrencim Mustafa Geren ile değerli kardeşim Cemal Yiğit Hocamın da sohbetimizde bulunması anlamlıydı. Birkaç yıl aynı lisede görev yaptığım Çakır Ahmet Hocamın sevgili gençlerle bizi muhabbetle

bahçe kapısında karşılamaları, sevgili öğrencilerin ilgi ve heyecanları çok anlamlıydı. Konferans sonunda bütün öğrenci ve öğretmenlerle İstiklal Marşımızın son kıtasını hep birlikte haykırmamız unutulmazdı. ‘Asım'ın nesli’ olmaya namzet gençler gördüm bugün. Çakır Ahmet Bilgin ve Sait Tuğ Hocamlara anlamlı davetleri ve güzel ev sahiplikleri sebebiyle çok teşekkür ederim.” dedi.

Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin, 17 Mart Perşembe günü öğleden sonra da Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesinde aynı konulu konferansını verdi. Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerine Mehmet Âkif'in örnek şahsiyetini, güzel ahlakını, vatanseverliğini, çok yönlü vasıflarını, son 10 yıl vatanından uzakta Mısır'da yaşamak, üniversitede ders vermek, orada bir köyde fakir halde ikamet etmek zorunda bırakıldığını, cenazesinde hiçbir devlet yetkilisinin bulunmadığını, gençlerle milletin Mehmet Akif'e sahip çıktığını, İstiklal Marşı okunarak, tekbirlerle cenazesinin omuzlarda taşındığını, vefatından sonra kıymetinin daha çok anlaşıldığını, artık milletle beraber devletin de Mehmet Âkif'e sahip çıktığını söyledi. Aynı okuldan mezun olan, okul kütüphanesine adı verilen Şehit Rıfat ağabeyinden bahsederek şehitlerimize karşı duyarlı olmamız gerektiğini ifade etti. İstiklal Marşımızın: “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı./ Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı./ Sen, şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı./ Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.” kıtasını okudu.

Ahmet Sezgin, İstiklal Marşımızın mana ve ruhundan bahsederek bu okulda da bütün öğretmen ve gençlerle İstiklal Marşımızın son kıtasını heyecanla söyledi.

Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğretmeni-Yazar Ahmet Sezgin: “Ortaokul ve liseyi okuduğum, onlarca hatıramın olduğu bu okulda böylesine önemli bir konuda konferans vermek, benim için çok anlamlı, heyecanlı ve unutulmaz oldu. İnşallah Asım’ın nesli olmaya aday gençlerimizin yüreklerine dokunmuşuzdur. Konferansa bizi davet eden ve bize çiçek takdim eden çok değerli Okul Müdürü Mevlüt Demir Hocam başta olmak üzere programı organize eden Müdür Yardımcısı Samet Özdemir Hocama, sohbetimizi yürekten dinleyen değerli idareci, öğretmen ve öğrencilere çok teşekkür ederim.” dedi.