Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

EĞİTİMCİ AHMET SEZGİN’İN “YUNUS EMRE VE TÜRKÇE” SOHBETİ

EĞİTİMCİ AHMET SEZGİN’İN  “YUNUS EMRE VE TÜRKÇE” SOHBETİ

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, görev yaptığı Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinin öğrenci ve öğretmenlerine 30 Aralık Perşembe günü "Yunus Emre ve Türkçe" konulu bir sohbet gerçekleştirdi.

Ahmet Sezgin; “Yunus Emre ve Türkçe” konulu sohbetinde Ahmet Yesevi'nin Türkçeyi Müslümanlaştırdığını, Yunus Emre'nin de Anadolu'da Türkçenin taşıyıcısı olduğunu, Âşık Paşa ve Süleyman Çelebi de dahil olmak üzre bu 4 büyük şahsın Türkçenin en büyük taşıyıcısı ve koruyucusu olduklarını ifade etti.
    Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi T. Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sezgin:“Yunus Emre gibi gönül adamlarının Anadolu'nun vatan kılınmasında ve İslamlaşmasında büyük rolü vardır. Türk milleti bu büyük klasiklerle yetişti; anneler helal sütlerinin yanında çocuklarını ilahi sütüyle, ninni, mani, türkü, menkıbe, hikaye sütüyle beslemişlerdir. Yunus Emre gibi mutasavvıf şahsiyetler, bu milletin ve Türk-İslam kültürünün çimentosudur. Bu şahsiyetler, hümanist değil; Kur'an ve Sünnete bağlı hakiki Allah dostlarıdır. Yunus Emre de “Bizim Yunus”tur. Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Mevlâna, Süleyman Çelebi, Nasreddin Hoca gibi şahsiyetleri, gönül kahramanlarını doğru bir şekilde anlamamız ve anlatmamız gerekir. Yunus Emre’nin Divan ve Risâlettü’n-Nushiyye, Sezai Karakoç’un Yunus Emre, İskender Pala’nın Od isimli kitaplarını okuyalım. Türkçemizin doğru bilinip zenginleştirilmesi ve yaşatılması, çok önemli bir kültür davasıdır. Türkçe düşünüp, Türkçe konuşup yazmanızı diliyorum. Yunusça ve aşkla kalın.” diyerek sohbetini tamamladı.
    Okul Müdürü Mehmet Türkan:“Bu yıl, aynı zamanda Yunus Emre ve Türkçe yılıydı. Bu yılın son haftasında Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin Hocamızın bu konuyla ilgili zevkli sohbetinden istifade ettik yine. Kendisinden Allah razı olsun.” dedi.