Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

EĞİTİMCİ YAZAR BAHA RAHMİ ÖZEN ÇANAKKALE SAVAŞI’NDAN ÖYKÜLER AKTARDI

EĞİTİMCİ YAZAR BAHA RAHMİ ÖZEN  ÇANAKKALE SAVAŞI’NDAN ÖYKÜLER AKTARDI

Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

 Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.  
Programa Okul Müdürü Mehmet Türkan, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açış konuşmasını okul müdürü Mehmet Türkan yaparken, Eğitimci Yazar Baha Rahmi Özen'i konuşmasını yapmak üzere sahneye davet etti. 
“Anadolu Toprakları 
Haçlılara Mezar Oldu” 
Baha Rahmi Özen, yaptığı konuşmada Çanakkale savaşında cephede ve cephe gerisinde yaşanan ilginç öykülerden bir demet sunarken Çanakkale'yi, 2. Malazgirt Savaşına benzetti.
Özen, 1071 Malazgirt Savaşında 200 bin kişilik ordusuyla, 50 binden oluşan Alparslan'ın ordusuna yenik düşen Bizans'ın bu acıyı çıkarmak adına Anadolu üstüne oradan Kudüs'e geçmek için 9 büyük Haçlı Seferi düzenlediğini ifade ederek her defasında Haçlılara Anadolu topraklarının mezar olduğunu söyledi.
Program sonunda Çanakkale Zaferi ile ilgili değerli bilgiler edinen öğrenciler, merak ettikleri konularla ilgi  Eğitimci Yazar Baha Rahmi Özen'e sorularını yöneltirken okul Müdürü Mehmet Türkan davetlerini kırmayıp okullarına geldiği için Rahmi Özen'e teşekkür belgesi takdim etti. Hbr: Berkan KARAPIÇAK