Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

‘EĞİTİMDE GÜDÜLENME VE MOTİVASYON’ KONULU SEMİNER VERİLDİ

‘EĞİTİMDE GÜDÜLENME VE MOTİVASYON’ KONULU SEMİNER VERİLDİ

Uzman Psikolog Utku Türkmeneri, Şeyhli Ortaokulu öğrencilerine ‘Eğitimde Güdülenme ve Motivasyon’ konulu seminer verdi.

    Çeşitli kurum ve kuruluşlarda eğitim ve seminer faaliyetlerini yürüten Psikolog Utku Türkmeneri 8 Ocak Çarşamba günü Şeyhli Ortaokulu öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi.
    Türkmeneri, ‘Okullarımızda öğrencilerin bazılarının derse, konuya ya da karşılaşılan probleme çözüm üretmede istekli oldukları gözlenirken, diğer bazı öğrencilerin ise derslerde isteksiz oldukları, karşılaştıkları problemlere çözüm üretmek yerine daha çok kaçmayı seçtikleri görülmektedir. Gençler arasındaki bu farkın oluşumuna etki eden etkenlerin başında isteklendirme gelir. Motivasyon, bireye enerji verip, davranış için istekli hale gelmesinde etkili olduğundan, öğrenme-öğretme sürecinin etkililiğini ön plana çıkaran en önemli faktörlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.’dedi.
    Psikolog Utku Türkmeneri konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Güdülenme bir şey yapmak için harekete geçmek demektir. İnsanlar farklı düzeylerde ve farklı biçimlerde güdülenirler. Örneğin; bir öğrenci, aile ya da öğretmenin takdirini kazanmak için ev ödevini ilgi ve istekle yapabilir. Başka bir öğrenci daha iyi not almak için çalışır. Bir diğer öğrenci kendi amaçlarına ulaşmak için öğrenmek isteyebilir. Güdülenme öğrenme için gerekli ön şartlardan biri olmaktadır. Yeterince güdülenmemiş bir öğrenci, öğrenmeye hazır hale gelmemiş demektir. Sizler ilgi duyduğunuz konuları daha kısa sürede öğrenirsiniz. Öğrencilerin derslere daha çok dikkat ettikleri, ilgi duydukları, ödevlerini yaptıkları ve sınavlar için çalıştıkları zaman, motive oldukları söylenebilir. Öğrenci, motive olduğu ölçüde başarılı olmaktadır. Diğer bir ifadeyle; güdülenme ile başarı arasında pozitif bir ilişki vardır.’
    Okul Müdürü Hakan Tomrukçu konuşmasında, ‘Aşkın Doğan öğretmenimizin vesile olduğu seminer öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından çok beğeni aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu çalışmalara çok önem verdiğini biliyoruz. Okulumuzda alanında uzman kişilerin katkılarını sağlama adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’dedi.