Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

EKOBİD TERME İÇİN PEDALLADI

EKOBİD TERME İÇİN PEDALLADI

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği (EKOBİD) üyeleri tarafından Terme ilçesine Bisiklet Turu düzenlendi. Dernek üyeleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Terme´yi bisiklet şehri yapma yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz? dedi.

2016 yılında Samsun´da kurulan ve Samsun´un ilk bisiklet derneği olma özelliğine sahip olan ve çevreci etkinliklere imza atan Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği (EKOBİD) üyeleri tarafından Terme ilçesine Bisiklet Turu düzenlendi. Atakum Halk İskelesi´nden başlayan bisiklet turu, Terme Gölyazı yaban hayatı koruma alanına kadar devam etti. 30 dernek üyesinin katıldığı programda çevre temizliğine dikkat çekmek için temizlik çalışmaları da yapıldı.

SUBAŞI´DAN  BAŞKAN KUL´A ÖVGÜ
Misafirperverliğinden ve çevreye duyarlılığından dolayı Terme Belediye Başkanı Şenol Kul´a teşekkür eden EKOBİD başkanı Tanju Subaşı, ?Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği olarak ekoturizm çalışmaları kapsamında ilimizde bulunan doğal koruma alanlarını ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bugünkü etkinliğimiz kapsamında Terme ilçemiz için 173 km pedal attık. Gölardı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve Amazon Tabiat Parkı doğal zenginlikleri ile gerçekten el değmemiş bir güzelliğe sahip. Gölleri, ormanlık alanları, sazlık alanları ve denizi ile birçok güzelliği bir arada sunuyor. Terme´de çevreci bir belediye başkanı olması, her şeyin başının eğitim ve çevre ile mümkün olacağını düşünmesi de Terme geleceği adına umut verici. Güleryüzü ve alakası için kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz? dedi.

KUL´DAN TEŞEKKÜR
Terme programında ilçeye gelen EKOBİD üyelerini karşılayan ve bir süre sohbet eden Belediye başkanı Şenol Kul, ? Terme´ye ziyaretlerinizden dolayı siz değerli konuklarımıza şükranlarımı sunuyorum. Terme sadece burada yaşayanların değil, tüm dünya insanlarının ortak değeridir. Bisiklet turizminin bölgede geliştirilmesi ve turizmin çeşitlendirilmesi anlamında elimizden gelen destek ve katkıyı sunmaya devam edeceğiz? şeklinde konuştu.

TERME´DE YAYGIN
İlçede bisiklet kullanımının çok yaygın olduğuna da dikkati çeken Başkan Kul, ?Terme´de bisiklet kullanan vatandaşlarımızın sayısı oldukça fazla, hizmet sınırlarımız içerisindeki cadde ve sokaklarda bisiklet kullanan hemşehrilerimizin rahatlıkla gezecekleri yollar yapıyoruz. Daha sağlıklı ve daha güzel bir Terme için hep birlikte çalışıyoruz, diye konuştu.