Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Oğuzlu Mahallesi´ndeki elektrik sorununa el attı. Başkan Kul, ´Ekiplerimiz ve YEDAŞ ile beraber Oğuzlu Mahallesini ziyaret ettik. YEDAŞ sorunları düzeltti. Ahşap direk ve hatlar değişecek´ dedi.

Terme´ye 18 kilometre uzaklıktaki Oğuzlu Mahallesi´nin ahşap elektrik direkleri devrilince, mahalle halkı karanlığa gömüldü.
Yaklaşık bir haftadır elektriksiz yaşayan mahalle halkının yardım çığlığı gazete manşetlerinde yer aldı. Bu çağrıya duyarsız kalmayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, mahalleyi ziyaret ederek, sorunu yerinde inceledi.

TRAFO DEĞİŞECEK
Mahallede incelemelerde bulunan Başkan Kul, "Dün basından böyle bir olayın olduğunu öğrendik. Bu haberin ardından hemen YEDAŞ ile görüştük. Ekiplerimiz ve YEDAŞ ile beraber Oğuzlu Mahallesi´ne gittik. Sorunlar düzeltti. Belediye olarak, kar yağışı sonrası olumsuz koşulları kaldırdık. Mahalle sakinleri ile bir araya geldik ve toplantı yaptık. Şu anda mahallede elektrik var. Kapakları açık olan trafo mahallenin içerisinde bulunuyor. Ekipleri trafoyu değiştirecek? ifadelerinde bulundu.

AHŞAP DİREK VE HATLAR DEĞİŞECEK
Başkan Kul, ?Mahallenin bir kısmının elektrik direkleri ve enerji hatları 70´li yıllardan kalma. Bir kısmı daha önce değiştirildi ve demir direk yapılmıştı. Diğer kısımda bulunan ahşap elektrik direkleri ve elektrik hatları plana alındı ve önümüzdeki günlerde yapılacak. Elektrik direkleri ve hatlar tamamen değişince böyle sorunlar yaşanmayacak. Bir daha böyle sorunlar yaşamamız için ahşap elektrik direkleri ve hatlar değişecek? şeklinde konuştu.

TERME´YE TRAFO MERKEZİ AÇILACAK
Terme´ye trafo merkezi yapıldığını belirten Başkan Kul, ?Biz elektriği 50 kilometre uzaklıktaki Çarşamba ve Ünye´den alıyorduk. Önümüzdeki ay trafo merkezimiz faaliyete geçecek ve elektriğin kalitesi artacak ve Terme´de bu tür sorunlarımız azalacak? dedi.