Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ELLER SEMAYA, DİLLER DUAYA DURDU

ELLER SEMAYA, DİLLER DUAYA DURDU

İlçemiz Fatih Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri, YGS sınavı öncesi Merkez Pazar Camisini ziyaret ettiler ve İmam Hatip Hasan Şakiroğlu´nun yaptığı duaya ´amin´ dediler.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Seyfi GÜNAÇTI´nın düzenlediği proğramda öğrenciler 10.03.2017 Cuma günü sabah 08.30´da caminin bahçesinde toplandılar. Abdestlerini alıp camiye giren öğrenciler önce camiyi gezdiler ve minber, mihrap ve müezzin mahfili gibi camiye ait birimleri tanıdılar. Erkek öğrenciler bu konuda bilgi sahibi olsalar da kız öğrenciler, daha önce duydukları bu birimleri yerinde görme ve tanıma fırsatı buldular.
Daha sonra öğrenciler Hasan Şakiroğlu´nun okuduğu aşri şerifi dinlediler. Hasan Hoca yaptığı duada; öğrencilerin bugüne kadar derslerine çalışarak ve çeşitli testleri çözerek ellerinden geleni yaptıklarını, bundan sonra takdiri Yüce Mevlâ´ya bıraktıklarını ifade ile hafta sonu yapılacak olan sınavda öğrencilere zihin açıklığı ve başarı dileğinde bulundu. Öğrenciler de içten dileklerle bu duaya amin dediler. Cami çıkışı ırmak kenarındaki Çınaraltı Çayevi bahçesine giden öğrenciler hep birlikte çaylarını yudumladılar.
Öğrenciler bu proğramın kendileri için çok faydalı olduğunu, ruhen rahatladıklarını ve böyle bir proğramla bir araya gelmenin kendilerine moral verdiğini belirttiler. 12C sınıfı öğrencisi Burak Aydemir bu düzenlemeyi ?10 numara proğram? diye özetledi.
Biz de Bilgi Gazetesi olarak mart ayının sonunda açıklanacak olan sınav sonuçlarının öğrencilerimiz için hayırlı olmasını ve dileklerinin gerçekleşmesini temenni ediyoruz.