Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

EMEKLİ ÇİFTÇİYE İKRAMİYE MÜJDESİ

EMEKLİ ÇİFTÇİYE İKRAMİYE MÜJDESİ

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olduğu için, çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamayan 1,5 milyon çiftçiye müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi.

 Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olduğu için, çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamaması büyük tepkilere yol açmıştı. Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün de yaptığı basın açıklamasıyla kararın yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulunmuştu. 
 Yaşanan bu gelişmeler sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 1,5 milyon çiftçinin beklediği müjdeli haber geldi. Çalışmayan emeklilere yönelik başlatılan 5 bin TL ikramiye ödemeleri hesaplara yatırılacak.

Mağduriyet Giderildiği İçin Mutluyuz
Geçtiğimiz haftalarda “Cumhurbaşkanımız tarafından önceden alınmış karar, çiftçiler başta olmak üzere emekli olup da çalışmak zorunda kalan tüm vatandaşlarımızı hayal kırıklığına uğratmıştı.”diyerek açıklamada bulunan Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün konuyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu.
Beklediğimiz müjdeli haber nihayet geldi diyen Başkan Ergün “Yurt genelinde konuyla ilgili büyük bir tepki oluşmuştu. Tepkiler sonrası nihayet beklenen değişiklik yapılarak emekli çiftçilerimizin de ikramiyeden yararlanması için gerekli adım atıldı. Baştan olması gereken de zaten buydu. Haklı talebimizin çiftçilerimiz adına olumlu sonuçlanmasından son derece mutluyuz. Üreterek topluma büyük katkı sağlayan çiftçimize yapılan bu haksızlık ortadan kaldırıldığı için hükümetimize ve en başından beri konunun çözüme kavuşması için hassasiyet gösteren Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a tüm çiftçilerimiz adına teşekkür ederim.”dedi.

Erdoğan Talimat Verdi: Hesaplarda İkramiye Yatırılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan konuyla ilgili açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’la görüşerek problemlere karşı çözüm bulunması konusunda talimat verdi. AK Parti kaynakları, emekli çiftçilerin ikramiye alabilmeleri için düzenleme yapılabileceğini ve bunun bütçe görüşmelerinden önce bir torba teklifle TBMM Genel Kuruluna gelebileceğini belirtiyor.

Emekli İkramiyesi Kimlere Verilecek?
5 bin TL emekli ikramiyesini SSK, Bağkur ve memur emeklileri alabilecek. Hem emekli olup hem de çalışanlara emekli ikramiyesi verilmeyecek. 5 bin TL emekli ikramiyesinden EYT’liler alacak.

Emekli İkramiyesi Ne Zaman Hesaplarda Olacak?
Geçtiğimiz günlerde emekli ikramiyesinin kasım ayının ilk yarısına kadar verileceği belirtilmişti. 5 bin TL emekli ikramiyesinin kasım ayının 15'ne kadar ödenmesi bekleniyor.