Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

EMEKLi iMAMDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

EMEKLi iMAMDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Bir dönem Çangallar Köyü'nde imamlık yapan Emekli İmam Ali Aksuoğlu, görev yerinden ayrıldıktan sonra da mahalle sakinlerinin sorunları ile ilgilenmeye devam ediyor.

Bir dönem Çangallar Köyü'nde imamlık yapan Emekli İmam Ali Aksuoğlu, görev yerinden ayrıldıktan sonra da mahalle sakinlerinin sorunları ile ilgilenmeye devam ediyor. Görev yaptığı sırada Haydarağa Mahallesi'ne bir cami yapılmasını sağlayan Ali Hoca, şimdi de roman çocuklarının eğitim konusu ile ilgileniyor. İkisi kız olmak üzere 12 çocuğun Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yaptırmasını sağlıyor. 
Ailelerin maddi durumunun iyi olmamasını göz önüne alarak Termeli hayırseverlere başvuruyor. Hayırseverlerin yardımıyla öğrencilerin okul forması, ayakkabı, eşofman ve kırtasiye ihtiyaçları karşılanıyor. Yine her öğrenciye ayda 100.00 TL burs veriliyor. Hayırseverler değişmekle birlikte beş tanesi her ay katkıda bulunuyor. Bu arada Termeli olan Ordu Müftüsü Mürsel Öztürk de 2.400.00 TL katkı yapmış. 
Ali Hoca, sadece öğrencileri okula kaydetmek ve maddi ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmiyor. Çocukların gelişimi ve sosyal hayata uyumu için spor yapmalarının da gerekli olduğunu düşünerek, roman öğrencilerden 'Terme Genç İmam Hatipliler' adıyla bir futbol takımı oluşturuyor. Bu takım her Cumartesi günü saat 13.30 ile 15.30 arasında hem kapalı salonda, hem de Abdullah Aslan Stadında çalışma yapıyor. Bu sırada çalışmaya gelen diğer okul takımlarıyla maçlar yapıyorlar. Erkekler statta çalışırken, 8 öğrenciden oluşan kız takımı da kapalı spor salonunda voleybol ve basketbol çalışması yapıyor. Yağmurlu günlerde stat çalışması yapılmıyor.
Öğrenciler dönem karnelerini aldılar. Sadece sporda değil, derslerde de başarılı oldukları görüldü. Daha iki yıl önce Kuran-ı Kerim öğrenmeye başlayan kızlar bu dersten 100 puan alırken, Türkçe ve Arapça'dan da 95 almayı başardılar. İki kız ve 3 erkek öğrenci teşekkür belgesi aldı. Erkek öğrencilerden bazıları da teşekkürü çok az bir puan farkıyla kaçırdılar. 
Ali Aksuoğlu, “Biz bu gençleri bir yandan hayata hazırlarken, diğer taraftan ülkemiz ve milletimize faydalı bireyler kazandırmayı amaçlıyoruz. Projemizi 'Her roman evine bir İmam Hatipli' olarak ifade ettik. Bunu diğer ortaokullar ve liselere de yaymak istiyoruz. 
İlk ürünümüz Eren Tutar, bugün Çorum Kamu Yönetiminde okuyor. Lisedeyken, 'Ülkem için ya polis ya da asker olacağım. Ülkem zor günler yaşıyor. Ülkemin bana ihtiyacı var' diyordu. 
Çalışmalarımız sırasında desteklerini esirgemeyen Terme esnafına ve Ordu Müftüsü Rüstem Hocama teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi. Haber: Seyfi GÜNAÇTI