Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

EMİNE ERDOĞAN´DAN SAMSUN´A GURUR VEREN ÖDÜL

EMİNE ERDOĞAN´DAN SAMSUN´A GURUR VEREN ÖDÜL

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü vesilesiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ankara´da düzenlenen ?Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül

?BAŞARILARIYLA GURUR DUYDUĞUMUZ NİCE KADINLARIMIZ VAR´

?Üreten Kadın, Büyüyen Anadolu´ sloganıyla gerçekleştirilen ve 16 ilden katılımcısı olan programda konuklara hitap eden Sayın Emine Erdoğan "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı"nın 2016 yılı "Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri"nde Türkiye´yi temsil eden iki ulusal projeden biri olduğuna dikkat çekerken  "Kadınlarımız hayatın her alanında, evde, işte, tarlada varlık gösteriyor, birikimlerini ortaya koyuyorlar. Yaptıkları işlerle, başarılarıyla gurur duyduğumuz nice kadınımız var. Öyle ki, vatan savunmasında dahi ön saflarda yerlerini alıyorlar. 15 Temmuz´da görmedik mi, çelikten güçlü yürekleriyle tanklara nasıl karşı durduklarını? İstiklal Savaşı´nda Anadolu´yu nasıl savunduklarını?"  dedi.

?KADINI ÖN PLANDA GÖRMEDEN HEDEFE ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR´

Törende açıklamalarda bulunan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 2023 vizyonun da kadını ön planda görmeden hedefe ulaşmanın mümkün olmadığını dile getirirken  ?Kadının hem iş hayatında hem bütün sosyal hayatta varlığını üst düzeye taşıyabilmek adına önemli sosyal politikalara imza attık. Önümüzdeki süreçte bu çalışmaların anlamı çok daha büyük. Çünkü 2023 gibi bir vizyon ortaya koyduk ve bu hedefe doğru giderken kadını ön planda görmeden hem siyasi hayatta, hem de hayatın bütün evrelerinde hedefe ulaşmanın çok da mümkün olmadığı ortada" dedi. Ayrıca Karaaslan bereketin simgesi olan kadın çiftçilerimiz için düzenlenen bu ödül töreni için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba nezdinde programa katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sunarken Samsun´a ödül getiren Çarşamba´lı Ayşe Akkuş´u yürekten kutladığını ifade etti. 

SAMSUN´A BİR GURURDA KADIN ÇİFTÇİMİZDEN

Tarım alanında kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi ve girişimci kadın çiftçilerin ödüllendirilmesi vesilesiyle üçüncüsü düzenlenen programda Sayın Emine Erdoğan, çeşitli kategorilerde proje sahibi kadın çiftçilere ödüllerini takdim etti. Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile birlikte ödülünü Emine Erdoğan´dan alan Samsun Çarşambalı kadın çiftçi Ayşe Akkuş ?Ayşe Hanımın Çiftliği´ Manda Yetiştiriciliği projesi ile Türkiye üçüncüsü oldu. Akkuş Samsun´da düzenlenen 2. Yerel Tohum Buluşmasında ise aynı proje ile Samsun birincisi olmuştu.

?KADIN ELİNİN DOKUNMADIĞI MEDENİYETİN GELECEĞİ YOKTUR´

Program sahibi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Anadolu´nun çiftçi kadınların üretimiyle büyüyeceğini ve Türkiye´nin daha da gelişeceğini dile getirirken , "Kadın elinin dokunmadığı bir medeniyetin geleceği yoktur." ifadesini kullandı. Fakıbaba ayrıca, Türkiye´nin gelecek planlamalarında tarımın çok büyük bir yeri olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirterek, bu nedenle kadın çiftçilerin projelerinin desteklendiğini açıkladı.

Törene ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık, AK Partili vekiller ve çok sayıda  davetli katıldı.