Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ENGELLER BİRLİKTE AŞILIR

ENGELLER BİRLİKTE AŞILIR

Terme’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Terme Engelliler Derneği'ni ve ilçedeki özel eğitim okullarını ziyaret eden Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Engelli kardeşlerimizin hayata d

    3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Terme Mukaddes Kul Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda öğrenciler tarafından etkinlik düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Şahan Seçkin, AK Parti İlçe Başkanı Mümin Osman Ertan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Jandarma Komutanı Eren Dede, Emniyet Müdürü Mehmet Karademir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kumbasar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
    Programında konuşan Terme Kaymakamı Metin Maytalman, “Bireylerin, ötekileştirmeden engelli vatandaşlarımıza karşılık anlayış içerisinde olması gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını ve taleplerini en kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
    
    BAŞKAN KILIÇ'TAN TEKERLEKLİ SANDALYE
    Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ve AK Parti İlçe Başkanı Mümin Osman Ertan daha sonra engellileri ziyaret ederek, engellilerin sorunlarını dinleyen Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, engelli bireylerin önündeki engellerin aşılması amacıyla gerekli çalışmaların süratle tamamlanacağını kaydetti. 70 yaşındaki Kafiye Ergen’i de ziyaret eden Başkan Ali Kılıç, 7 yıldır yürümekte zorluk yaşayan yaşlı kadına tekerlekli sandalye hediye etti.
    Terme Engelliler Derneği’nde engelli vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kılıç ve beraberindeki heyet dernek üyeleriyle sohbet etti. Özellikle toplu taşıma araçlarında engellilere uygun donanımın olmadığını belirten dernek üyeleri Başkan Kılıç’tan ulaşımda kullanmak üzere araç desteği istedi.