Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, Terme Engelliler Derneği tarafından hazırlanan programda, engelliler eğlenceli bir gün geçirdi.

Terme Engelliler Derneği ve Terme Belediyesi işbirliği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği kapsamında, Büyükatlas Düğün Salonunda, 3 Aralık Pazartesi günü kutlama programı düzenlendi.
Programın açılış konuşmasını dernek başkanı Ahmet Kökten yaptı.
Kökten konuşmasında, ?Terme Belediye Başkanımız Sayın Şenol Kul´un yardımlarıyla ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza manuel tekerlekli sandalye ve akülü araç sağlanarak dışarıya çıkamayan engelli kardeşlerimizin dışarıya çıkması sağlanmıştır. Ayrıca derneğimiz zor şartlar altında faaliyetlerini sürdürürken, sayın başkanımız tarafından doğalgazı ile birlikte bizlere yeni bir dernek binası temini yapıldı. Böylelikle faaliyetlerimizi daha aktif olarak yapmamıza katkı sağlayarak her daim destek olmalarından ve desteklerine devam etmelerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ederek şükranlarımızı sunuyorum.?dedi.

ENGELSİZ ŞEHİR HEDEFİNE DOĞRU
Programda konuşma yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ?Fiziksel engeller var ama asıl engel sevgisizlik. Bu toplumda her birey hangi şartlarda olursa olsun toplumun nimetlerinden eşit olarak faydalanabilmeli ve eşit olarak yararlanabilmeli ve her türlü ihtiyaca da erişebilmelidir. Termemiz için koyduğumuz hedeflerden biri engelsiz şehir ve erişilebilir bir şehir olmasıdır. Erişmek sadece fiziksel anlamda değil istediğiniz anda istediğiniz kurumlara istediğiniz kişilere engelsiz bir şekilde ulaşmamız gerekir. El birliği ile gönül gönüle sizlerle beraber Termemizi sadece fiziksel sağlığı yerinde olan insanlar için değil herkes için yaşanabilir, mutlu ve Termeli olmaktan gurur duyduğu bir şehir yapmak için biz elimizden geleni yapacağız.? şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından program Terme Belediyesi halk oyunları ekibi gösterisi, canlı müzik ve oyun havaları ile devam etti. Renkli sahnelerin yer aldığı programda Terme´li engelliler, aileleri ve davetliler doyasıya eğlendiler.
Etkinliğe katılan herkese karanfil dağıtan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul´da engelli vatandaşlardan gelen oyun talebini geri çevirmeyerek onlara eşlik etti ve salondaki vatandaşlardan büyük alkış topladığı gözlerden kaçmadı.
Programa Kaymakam Mehmet Parlak, Belediye Başkanı Şenol Kul, AK Parti ilçe Başkanı İbrahim Ar ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Müftüsü Recep Apaydın, TEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelebi ve yönetimi, Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Kökten, Dernek üyeleri ve aileleri, Kamu kurum temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.