Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

ENGELLİLER CAMİDE BULUŞTU

ENGELLİLER CAMİDE BULUŞTU

Terme’deki engelli bireyler, Terme Müftülüğü ile Terme Engelliler Derneği öncülüğünde “Cami-Engelli Buluşması”nda bir araya geldi.

    Diyanet İşleri Başkanlığı’nın engelli vatandaşlara yönelik başlattığı “Cami Engelli Buluşması” projesi Terme’de de “Kulluk için yok engel, yeter ki sen de camiye gel” temasıyla gerçekleştirildi.
    Etkinliğe Terme Müftüsü Recep Apaydın, Müftülük Vaizi Vahdettin Duran, Terme Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Candan, Terme’de yaşayan engelli bireyler ile cami cemaati katıldı.
    Her ayın son haftası perşembe günleri öğle namazı vaktinde yapılan programların ikincisi 27 Şubat Perşembe günü Hz. Hamza Cami’nde icra edildi. Kur’an-ı Kerim ve ilahi okunmasının ardından ilçe müftülüğü vaizi Vahdettin Duran’ın “Salih Amel” konulu vaazı ile başlayan program dualar ile sona erdi.
    Program sonrası, ilçe müftüsü Recep Apaydın, ilçe vaizi Vahdettin Duran, müftüğün engelli koordinatörleri ile birlikte Terme Engelliler Derneği’ni ziyaret etti.
    Ziyarette İlçe Müftüsü Recep Apaydın, engelli bireylerin kendileriyle ilgili müftülüğe yönelik taleplerini dinledi.  
    Talepleri dikkatle dinleyen müftü Apaydın “Diyanet İşleri Başkanlığımızla birlikte tüm engellerinizi ortadan kaldırmak adına büyük bir özveriyle çalışıyoruz.”dedi.
    Müftü Apaydın ayrıca, yanında getirdiği Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait çeşitli kitapları, Engelliler Derneğinin kütüphanesine konulması için dernek başkanı Ahmet Candan’a hediye etti. 
    Müftü Apaydın bu ziyaretlerin ilerleyen günlerde zaman zaman tekrarlanacağını söyledi.
    Terme Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Candan ise kendileri için düzenlenen programdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bundan sonrada çok iyi etkinlikler yapılacağından eminim. Arkadaşlarımız camiler engelliler için düzensiz olduğundan camilere gelmekte güçlük çekiyorlar. Bizlerin camilere daha sık gidebilmesi için müftülüğümüze ve din görevlilerimize çok iş düşüyor. Yine canı gönülden Termeli esnaf kardeşlerimizin de, bizlere maddi ve manevi anlamda yardımcı olmalarını istiyoruz.”dedi. Hbr: Murat KILIÇ