Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

ENGELLİLERİN İKİNCİ AİLESİ OLACAĞIZ

ENGELLİLERİN İKİNCİ AİLESİ OLACAĞIZ

Özel İlk Bilgin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Ak Parti Terme Belediye Başkan Adayı Şenol Kul, “Terme`de engellilerin ikinci ailesi olacağız.”dedi.
Ak Parti Terme Belediye Başkan Adayı Şenol Kul, Özel İlk Bilgin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, buradaki öğrenciler ve öğretmenler ile bir araya geldi. Terme`de faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarını modern eğitim alanlarına dönüştüreceklerine dikkat çeken Kul, böylesi bir özel eğitim kurumunun Terme`de bulunmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, değişen ve gelişen Terme`de farklı kulvarlarda hizmet veren kurum çeşitliğine sahip olmanın farkındalığına işaret etti.

Özel eğitimin özel gayret, emek ve gönül istediğini ifade eden Şenol Kul “Terme`de rakamsal verilere göre 500 civarında eğitim alan öğrenci olduğu söyleniyor. Bizim belediye olarak yapmamız gereken gönül işi verilerek yapılan özel eğitimin alt yapısındaki sorunları ortadan kaldırmaktır. Hayatın normal akışı içinde engelli insanlarımızın günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları azaltmak için projeler geliştireceğiz. Engelli vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin, çocuklarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, önlerindeki tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak hepimizin sosyal sorumluluğu olmalıdır. Bu sorumluluk lafla değil, gönül bağıyla olmalıdır” dedi.

MERKEZLER ÖNEMLİ DEĞERLER
Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri`nin Terme için önemli olduğunu dile getiren Kul, bu tür merkezlerde eğitim ve öğrenim gören öğrencilerin de kendileri için önemli ve değerli olduğunu söyledi. Engelsiz bir yaşam ve engelsiz bir Terme için gayret göstereceklerini vurgulayan Kul, “Görev almamız halinde Terme Belediyesi olarak sözle değil icraatla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Parklarımızda, bahçelerimizde, kaldırımlarımızda, göstermelik değil çözüm üretici uygulamaları hayata geçireceğiz. Belediye tarafından tahsis edeceğimiz yeni alanlarda özel eğitim merkezlerimize yeni binalar yapmaları için imkân vereceğiz. Belediyemizin mimarları, mühendisleri kurumlarımızın emrinde olacak. Yavrularımız, çocuklarımız kendilerine geniş alanlar bulacak. Halkımız isteyecek belediye olarak biz yerine getireceğiz.”diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurum Sahibi ve Eğitim Merkezinin Kurucusu Osman Tatay, “Terme`de 2006 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz. 120 öğrencimizin olduğu bu kurumumuzda 4 program halinde kaynaştırma eğitimi, işitime eğitimi, otistik eğitim ve özel eğitimler verilmektedir. Ziyaretlerinden dolayı Terme Belediye Başkan Adayı Şenol Kul`a teşekkür ediyor, ilçemiz için hayırlı bir seçim olmasını diliyorum.”dedi.