Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

"ENGELSİZ YAŞAM HAYALİM" RESİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen ‘Engelsiz Yaşam Hayalim’ konulu resim yarışmasında ilçemizden Bilge Kasımay üçüncü oldu.

 Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen ‘Engelsiz Yaşam Hayalim’ konulu resim yarışmasında Terme Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Bilge Kasımay üçüncü oldu. 
Samsun Büyükşehir Belediyesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen, ‘Engelsiz Yaşam Hayalim’ konulu resim yarışmasıyla ortaokul öğrencilerinin engellilerle ilgili farkındalığı artırıldı. 
Yarışma, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gerçekleştirildi ve çeşitli okullardan 450 öğrencinin katılımıyla renklendi. Dereceye giren öğrenciler, Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın da katıldığı bir törenle ödüllerini aldı. 
Vali Tavlı, engellilerin sorunlarına çözüm üretmek ve sosyal hayatta daha aktif rol almalarını sağlamak adına devletin ve yerel yönetimlerin çeşitli çalışmalar yaptığını belirtti.
Ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise engelli vatandaşlar için yaptırdıkları tesisler, organizasyonlar ve faaliyetlerle şehrin bu alandaki etkinliğini artırdıklarını söyleyerek “Samsun engelli vatandaşların hayatına olumlu katkı sağlama noktasında Türkiye'de öncü bir şehirdir.”dedi.
Törene Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. 
Yapılan resimler arasından birinci olan İlkadım Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu 6. sınıf öğrenci Beren Sezgin’e, ikinci olan Asarcık İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Kübra İvgen ikinci’ye ve üçüncü olan Terme Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Bilge Kasımay’a ödülleri verildi.