Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

ERGÜN: “ÜRETİCİYİ MEMNUN EDECEK BİR FİYAT BEKLİYORUZ”

ERGÜN: “ÜRETİCİYİ MEMNUN  EDECEK BİR FİYAT BEKLİYORUZ”

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, rekolte tahminlerinin de tutmaması sonucunda serbest piyasada fiyat dengesinin bozularak fındık fiyatlarının arttığını söyledi.

 TMO'nun alım fiyatını açıklayıp, fındık alımına başlamasının ardından Ferero'nun fındığı 80 TL'den alacağını duyurmasıyla beraber piyasalarda fiyatların yükselemeye başladığını belirten Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, rekolte tahminlerinin de tutmaması sonucunda serbest piyasada fiyat dengesinin bozularak fındık fiyatlarının arttığını söyledi.  
“TMO daha iyi bir fiyat açıklamış olsaydı çiftçi fındığını daha yüksek bir fiyattan satar daha fazla kazanırdı” diyen Ergün, “Üreticilerimiz serbest piyasa fiyatlarına göre hareket ederek ürünlerini pazara indirmekte acele etmesinler. Kesinlikle fındığın 100 TL üzerine çıkacağını düşünüyoruz. 2023 yılı çeltik hasat sezonuna yaklaşılan şu günlerde üreticiler olarak TMO'nun çeltik alım fiyatını açıklamasını beklemekteyiz.”dedi.
Ergün, “TMO'nun mısır için açıkladığı fiyatı herkes hatırlıyordur. Geçen yıl ki alım fiyatı ile neredeyse aynı. Çeltik için aynı durum söz konusu bile olmamalıdır. Çeltiğin olması gereken fiyat en az 25 TL 'dir. Fabrikacının işçi ve paketleme hariç masrafı yok. Eken biz, zorlu şartlarda üreten biz. Devletimizin üreticisinin arkasında durmasını ve üreticiyi memnun edecek bir fiyat açıklamasını bekliyoruz. Tüm üreticilerimize emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacakları bir hasat dönemi diliyorum.”diye konuştu.