Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ERHAN USTA´DAN GAZETEMiZE ZiYARET

ERHAN USTA´DAN GAZETEMiZE ZiYARET

Samsun Milletvekili ve Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, seçim çalışmaları kapsamında Terme´ye yaptığı ziyaretinde gazetemizi de ziyaret etti.

Seçim gezilerini aralıksız sürdüren Samsun Milletvekili ve Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, 25 Şubat Pazartesi günü Terme ziyaretleri kapsamında gazetemizi de ziyaret etti.
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Yetkin Karamollaoğlu tarafından karşılanan Usta´ya, Terme´de destek veren grup da eşlik etti.
Seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Erhan Usta, bu dönem birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olduğunu vurgulayarak ?Önümüzde yerel seçimler var ancak bunu beka sorunu olarak görmek yanlış. Cumhurbaşkanı ya da milletvekili seçmiyoruz.? dedi.

BAĞIMSIZ ADAY OLMAK ÖNEMLİ
Kendisinin aday olmasıyla ilgili soruları da cevaplayan Usta ?Sorunları bilen, içimizden olan insanlarla bu yolda yürümeliyiz. İddialı olan adayların milletvekili geçmişi var. Ben de yeni değilim ve halen milletvekiliyim. Bağımsız aday olmak önemli. Çünkü parti ile ilişkilerin bozulması sonrası başka partiye geçmek bize yakışmazdı. Vatandaşla siyasi parti bağlantısını koparmak lazım. Her kesime ulaşmanın gereği bu. Birlik ve beraberliği sağlamanın yolu da bu. Meclis ile ilgili sorunum yok. Meclis toplantılarını zaten gündeme getiriyoruz. Bu konuşmaları insanların izleyebileceği hale getirmeliyiz. Diğer adaylardan güçlü bir meclis grubu isteyenlerin arkasında birileri var. Onlar da vatandaşları dinlemiyor yani vatandaşların ihtiyaçlarından bihaberler. Biz de böyle bir sorun yok çünkü arkamızda sadece vatandaş olacak.? dedi.

KAYNAK SORUNU DİYE BİR ŞEY YOK
Kendisinin belediye başkanı seçilmesi halinde kaynak sorunu olacağı yönündeki söylentilere de değinen Usta ?Başkan seçilmem halinde kaynakla ilgili bir sorunumuz olmayacak. Belediyelerin kendi kaynakları var. Merkezden gelen paylar kanunla belirleniyor. Kim kazanırsa kazansın aynı kaynak gelecek. Ayrıca nüfus sayısına göre de belediyelere ödenek geliyor.? dedi.
Aday olma sürecine de kısaca değinen Erhan Usta ?Samsunluların aday olmam yönünde talepleri oldu. 4 yıla yakın süredir partideki gayretimizi halkımız gördü. Sosyal medya üzerinden çok güzel dönüşler aldık. Bu, bir siyasetçi açısından iftihar edilecek bir durumdur.? dedi. Hbr:Nazan ŞENTEPE İŞLER