Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ESKİ TERME HASTANESİNE ADELET BAKANLIĞI TALİP OLDU

ESKİ TERME HASTANESİNE ADELET BAKANLIĞI TALİP OLDU

Yeni Devlet Hastanesi yapıldıktan sonra atıl durumda kalan Eski Terme Devlet Hastanesi binasına Adalet Bakanlığı Karadeniz bölgesinde hizmet için eğitim merkezi yapmak maksadıyla talip oldu.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Ak Parti Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç ile birlikte eski hastanede incelemede bulundu.

2014 yılında tamamlanan Yeni Terme Devlet Hastanesinin ardından atıl durumda kalan Eski Terme Devlet Hastanesinin denize sıfır binasına Adelet Bakanlığı talip oldu. Yeni yapılan hastanenin ardından eski hastanenin bulunduğu alan hazineye devredilmişti. Toplam 22 bin metrekare üzerinde 4 katılı, 16 bin metrekare kapalı alana sahip olan eski Terme Devlet Hastanesi denize sıfır bir konumda yer alıyor.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adalet Bakanlığına Karadeniz bölgesinde Personel Eğitim Merkezi için talepte bulunulmuş ve bu konuda uygun yerler aranmaya başlamıştı. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Terme İlçesine gelerek Eski Terme Devlet Hastanesinin bulunduğu alanda incelemede bulundu. Başsavcı Ahmet Yavuz´a incelemede Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, AK Parti Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç ve ilçe parti yönetimi eşlik etti.

EĞİTİM MERKEZİ İÇİN UYGUN BİR YER

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz yaptığı inlemenin ardından Personel Eğitim Merkezi olması amacıyla Eski Terme Devlet Hastanesinin çok uygun bir yer olduğunu belirtti. Samsun-Ordu karayolunun kenarında yer alması ve denize sıfır bir konumda bulunmasından kaynaklı binayı Beğenen Başsavcı Ahmet Yavuz binanın personel eğitim merkezi olması yönünde gerekli ön çalışmalarını yapacaklarını ifade etti.

TERME İÇİN ÖNEMLİ KAZANÇ

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ?İlçemizde mükemmel bir konumda yer alan Eski Terme Devlet Hastanesini atıl durumundan kurtarmak için çalışmalar içindeyiz. Buranın atıl kalması ilçemiz için büyük bir kayıp. Bu bina yapıldığı tarih itibari ile 75 yataklı bir devlet hastanesiydi. 22 bin metrekare alan içinde denize sıfır bir konuma sahip. Samsun Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Ahmet Yavuz beyle birlikte binada incelemede bulunduk. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığımız binanın Adalet Bakanlığına bağlı Personel Eğitim Merkezi olması yönünde binaya talip oldular. Binanın değerlendirilmesi adına bizler de her türlü çalışmayı yapacağız. Su anda inleme sürecinde uygun görüldüğü takdirde Adalet Bakanlığına bağlı personel eğitim merkezine dönüştürülecek. Bu da ilçemiz için önemli bir kazanç olacak? şeklinde konuştu.