Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ESMA ERCAN TANITIM TOPLANTILARINA DEVAM EDİYOR

ESMA ERCAN TANITIM TOPLANTILARINA DEVAM EDİYOR

İYİ Parti Samsun milletvekili aday adayı Emekli Öğretmen Esma Ercan tanıtım toplantılarına Samsun'da sürdürüyor.

İlk olarak 25.03.2023 Cumartesi günü İYİ Parti Samsun İl Başkanlığında seçmenlerin karşısına çıkan Termeli Esma Ercan, 30 Mart 2023 Perşembe günü, Samsun Termeliler Birlik ve Dayanışma Derneği Lokalinde ikinci tanıtım toplantısını yaptı.
Kendisi emekli öğretmen olan Esma Ercan önce salonda bulunanlara 'Hoş geldiniz' dedi. Sonra, “Ben Termeli Bisikletçi Kemal Bolat'ın kızıyım. Terme Lisesi ve Amasya Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunuyum. 15 yıl köylerde ilkokul öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra şehir merkezine geldim” dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti:
“Terme Halk Eğitim Merkezi müdür yardımcılığı görevinde bulundum. Ben aktif hayatı seven birisiyim. Emekli olduktan sonra evde durmak bana sıkıcı geldi. Bu yüzden Halk Eğitim Merkezinde gönüllü olarak on yıl 'Anne ve Çocuk Sağlığı' konusunda bayanlara dersler verdim. Kurs belgelerini alan kadınlar çalışan annelerin çocuklarına bakıcılık yapmaya başladılar.
Şimdi de siyaset yoluyla ilçeme hizmet etmek üzere yola çıktım. Kendime ve hizmet yapmaya en uygun parti olarak gördüğüm İYİ Partiye kaydoldum.  Milletvekili aday adayı olarak karşınızdayım. Sizin ve ilçemizin sorunları ile ilgileneceğim. Bir kadın olarak kadınların sorunlarını iyi bildiğimi düşünüyorum. Aynı zamanda kendisi de bir kadın olan Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener de kadın haklarına büyük önem vermektedir” dedi.
Esma Ercan sonra salondakilerin görüşlerine başvurdu. Cemal Akyazı'nın, “Kendinizi listenin neresinde görüyorsunuz?” sorusuna;
“Milletvekili olmak için İYİ Parti'ye Samsun'dan 27 kişi başvurdu. Bunların 6  tanesi kadındır. Herkes kendisini listenin ilk sıralarında görmek ister. Ben de sizlere ve ilçeme hizmet etmek için elbette ilk sıralarda olmayı istiyorum. Ancak sıralama ne olursa olsun hizmet durmayacaktır. Ben sizlere, ilçeme ve Samsun'a hizmet sunmak için çalışmaya devam edeceğim. Siz her şeyin en iyisine lâyıksınız” dedi. 
Milletvekili aday adayı Termeli Esma Ercan toplantıdan sonra salonda bulunanlarla tek tek ilgilendi. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI