Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ESNAF ODASINDAN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

ESNAF ODASINDAN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile KOSGEB Samsun il Hizmet Merkezi işbirliğince Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu mulakatını geçen 60 kişiye 19 Ocak Perşembe günü eğitim verilecek.

Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile KOSGEB Samsun il Hizmet Merkezi işbirliğince Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu mülakatı 16-17 Ocak tarihleri arasında Terme Esnaf Odasında gerçekleştirildi.
Mülakattan geçen girişimciler ise 19 Ocak Perşembe günü Terme Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Uygulamı Girişimcilik Eğitimi Kursuna başlayacak.
Eğitime katılmaya hak kazanacak 60 adayın başta ilçemizin kalkınması ve istihdamın artırılması için çok önemli fırsat olduğunu, uygulanan programın desteğinin toplamda 3.000.000 TL hibe desteğine kavuşacağını belirten Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe ?Girişimcilik eğitimine katılan kursiyerler kurs sonunda KOSGEB Girişimcilik Destek Programından 50 bin TL ye kadar olan hibe desteğinden ve 100.000 TL ye kadar sıfır faizli kredi limitlerinden faydalanabileceklerdir. Girişimci adayların yaptıkları uygun harcamalara Erkeklerde % 70 Bayanlarda % 90 oranında hibe olarak verilecek olup
60 girişimcinin katıldığı kurs 19-22 Ocak 2017 tarihleri arasında olup başarılı olan kursiyerlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası verilecektir. Ayrıca Odamız Girişimcilik Eğitimlerinin 3 yıl içinde 4 kez daha tekrarlayarak bölgemiz ekonomisine katkı sağlaya bilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.?dedi.