Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ESNAF ODASINDAN AHİLİK HAFTASI ETKİNLİĞİ

ESNAF ODASINDAN AHİLİK HAFTASI ETKİNLİĞİ

Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ahilik Haftası dolayısı ile esnaf ve vatandaşlara Ahilik pilavı ve ayran dağıttı.

 Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış  Aktepe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, 36. Ahilik Haftası Etkinlikleri kapsamında 29 Eylül Cuma Günü Abdülhamithan Camiinde Cuma namazı çıkışı esnaf ve vatandaşlara, İlçe Müftüsü Ömer Ergül tarafından yapılan dua sonrası Ahilik pilavı ve ayran dağıttı. 
Ahiliğin amacının zenginle fakir, üretici ile tüketici, emek ile sermaye, halk ile devlet arasında iyi ve sağlam ilişkiler kurarak sosyal adaleti gerçekleştirmek olduğunu belirten Oda Başkanı Barış Aktepe  ''Ahilik, 13. yüzyıldan itibaren Anadolu'nun her bir tarafında sevgi ve sempati odağı olmuş, sosyal ve ekonomik açılardan topluma büyük yararlar sağlamış ve bütün çağdaş ve uygar devletlerin benimsediği ilkelerin sahipliğini yapmıştı. Ahiler, bir toplumda ortak değerler korundukça birlik ve beraberliğin devam edeceğini biliyorlardı. Ahilik haftası kutlamalarının asıl amacı da bu birlikteliği hatırlatmaktır. 
Ahi'lik haftasında kutlama etkinliklerinde Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası  olarak ebediyete intikal etmiş şehitler, esnaf ve sanatkarlar için pilav dağıtım etkinliği düzenlendik” ifadelerini kullandı.
Etkinliğe Ak Parti Yeni İlçe Başkanı İsa Baş, Saadet Partisi İlçe Başkanı Serdar Körpe, İlçe Müftüsü Ömer Ergül ve bir önceki dönem Ak Parti İlçe Başkanı Osman Mümin Ertan ile esnaf ve vatandaşlar katıldı.