Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ESNAFA HiBE DESTEKLERi ANLATILDI

ESNAFA HiBE DESTEKLERi ANLATILDI

Terme Belediyesi, TKDK (Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) işbirliği ile Terme esnafına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan esnafa konuşan Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Farkında mıyız değil miyiz bilmiyorum ama tabiri yerind

Terme Belediyesi işbirliği ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörlüğü tarafından Terme esnafına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Terme Belediye Başkanlığı makamında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Şenol Kul, TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, İletişim Uzmanı Tolga Özongan, Yerinde Kontrol Uzmanı Beyza Bahadır, Terme İlçe Tarım Müdürü Tuncay Demir, Meclis Üyeleri ve Terme´deki restoran sahibi esnaflar katıldı.
Toplantıda, TKDK tarafından Terme´deki restoran sahibi esnaf ve restoran açmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin proje hazırlayarak Kırsal Kalkınmayı Desteklemek amacıyla verilecek hibeler için bilgiler verdi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun ili ve ilçelerinde yatırım değeri 250 milyon TL tutarında toplam 844 proje ile sözleşme imzaladı. Bu projelerin 740 tanesi tamamlandı ve 102 Milyon TL hibe desteği ödemesi geçekleştirdi. Yakın bir süre içerisinde tamamlanacak 104 proje için ise 13 Milyon TL daha hibe ödemesi gerçekleştirecek.

PROJELERİNİZİ BEKLİYORUZ
Konuya ilişkin konuşan Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan ?Aralık ayı içinde proje çağrımız başlayacak ve bunu gazetelerden duyurusunu yapacağız. Esnafımıza her konuda yardımcı olmaya çalışacağız. Terme için projelerinizi bekliyoruz. Sizinle bizi burada buluşturduğu için Başkanımıza çok teşekkür ederim. ? şeklinde konuştu.

İMKANLAR ŞEHRİNDE YAŞIYORUZ
Terme´de çok ciddi potansiyel olduğunu ve bu potansiyelin çok küçük bir kısmının kullanıldığına dikkati çeken Başkan Kul toplantıda yaptığı konuşmasında, ?Terme ilçemiz konum olarak uluslararası karayolu güzergahında eşsiz sahilleri, ormanları ve havalimanına yakınlığı nedeni ile birçok değerli potansiyele sahip. Tabiri yerindeyse bir fırsatlar şehrinde, imkanlar cennetinde yaşıyoruz. Biraz kabuğumuzu kırmak gerekiyor, biraz büyük düşünmek gerekiyor. Belediye Başkanlığımız ve şahsım adına her türlü desteği sunmaya hazırım. Siz yeter ki üretin, talep edin. Belediyemizin imkânları ölçüsünde halkımızın ekonomik refahını artırmak adına her türlü fedakârlığa hazırız. Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan Bey´e bize yardımcı olacak bilgiler verdiği için çok teşekkür ederim. Belediye olarak esnafımıza kurumla iletişim kurmak amacıyla her zaman yardım etmeye hazırız. Termemize yeni işletmeler kazandırmak ve olan işletmelerin gelişimi sağlamak için çok güzel bir fırsat. Bunu hep birlikte değerlendirelim? dedi

İPARD DESTEKLERİ
TÜM DETAYLARIYLA ANLATILDI
Bilgilendirme toplantısı konuşmaların ardından TKDK İl Koordinatörlüğü uzmanları tarafından desteklemeler ve hibe desteklerine yönelik bilgilendirmeyle devam etti. Yapılan sunumda esnaflara İpard destekleri tüm detaylarıyla anlatılırken, toplantı soru-cevap bölümüyle son buldu.