Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

“ESNAFIMIZA HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

“ESNAFIMIZA HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından, kadın istihdamın arttırılması amacıyla yürütülen ‘Women Up’ projesiyle ilgili Termeli kadın esnafa seminer verildi.

    Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından, kadın istihdamın arttırılması amacıyla yürütülen ‘Women Up’ projesiyle ilgili Termeli kadın esnafa seminer verildi. 
    12 Temmuz Salı günü Terme Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminerde, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Barış Aktepe, proje kapsamında kadın girişimcilerin 20 ay boyunca asgari ücret değerinde desteklemeden yararlanabileceğinin altını çizdi.
    Kadınların istihdamını arttırmak ve ekonomiye katkı sağlamak için ‘Anneler İşe Çocuklar Kreşe’ ve ‘Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi’ projelerine bir yenisi daha eklendi. 
    Bu kapsamda SGK ve AB işbirliğinde ‘Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi’ (Women-Up) projesi başlatıldı. 
    ‘Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’ kapsamında kadın işverenlere, ilave kadın istihdamı için işçinin işverene maliyetinin yüzde 65'ini geçmemek üzere maksimum 320 Avro hibe verilecek. Söz konusu tutar 2022 yılı için aylık 3 bin 984 TL olarak belirlenirken, 1 Temmuz itibariyle asgari ücrete yapılan ara zamla beraber 5 bin 500 TL’ye ulaştı.
    Türkiye genelinde Ankara, İstanbul, Samsun, Şanlıurfa, Aydın, Kahramanmaraş ve Denizli olmak üzere toplamda 7 ilin dahil olduğu Women Up projesiyle ilgili Termeli kadın girişimcilere seminer verildi. Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde Terme Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda proje hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.
    
    KADIN GİRİŞİMCİYE 
    TAM DESTEK
    Women Up projesine Terme’de yoğun ilgi olduğunu belirten Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe “Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıtlı 1500 esnafın 317 tanesi kadınlardan oluşmaktadır. Oda olarak kadın işletmecilere yönelik özel desteklemeleri yakından takip edeceğiz ve onları bu projelerden yararlandıracağız. Women Up projemizle ilgili de ilçemizdeki 200 kadın girişimciye bilgilendirme semineri düzenledik. SGK ve AB işbirliğiyle Türkiye’de 7 ilde gerçekleştirilen proje kapsamında Samsun ilimiz de yer alıyor.
    Samsun il merkezi ve ilçeleri arasında en çok talep Terme’de var. 20 ay geri ödemesiz olarak başlayan proje dâhilinde uygun kriterleri taşıyan kadın girişimcilerimize sağlanan 4 bin TL destek, 1 Temmuz itibariyle geçerli olan asgari ücret ara zammıyla birlikte 5 bin 500 TL’ye yükseldi” ifadesini kullandı.
    Projenin kadın girişimcileri desteklemek, istihdamına katkıda bulunmak amacını taşıdığını kaydeden Başkan Barış Aktepe, Terme’de birçok kadın girişimcinin projeden yararlandığını vurguladı.
    SAĞLIK ANLAŞMASI İMZALANDI
    Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Büyük Anadolu Hastanesi arasında kurumsal sağlık anlaşması yapıldı. 
    Oda Başkanı Barış Aktepe, “ Büyük Anadolu Hastanesi ile yapmış olduğumuz anlaşma ile odaya kayıtlı üyelerimiz ve 1. derece yakınları ayakta tedavilerde %30, Yatarak tedavilerde %25 indirimli hizmet alabilecekler.”dedi.          
    Aktepe ayrıca üyelerine elimizden gelen her hizmeti vermeye devam edeceklerini de belirtti. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK