Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

EVCİSPOR BAL YOLUNDA İLERLİYOR: 4-0

EVCİSPOR BAL YOLUNDA İLERLİYOR: 4-0

Samsun Süper Amatör Lige bu sene yükselen Evcispor’un gösterdiği başarı, futbol kamuoyunda takdirle karşılanıyor. Evcispor, bir yandan ilçemizi temsil ederken bir yandan da BAL yolunda emin adımlarla ilerliyor.

    Samsun Süper Amatör Lige bu sene yükselen Evcispor’un gösterdiği başarı, futbol kamuoyunda takdirle karşılanıyor. Evcispor, bir yandan ilçemizi temsil ederken bir yandan da BAL yolunda emin adımlarla ilerliyor.
    Geçen hafta kendi sahasında oynadığı maçta İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarıspor’u, ilk yarıda bulduğu gollerle 4-0 mağlup eden Evcispor, maça şu kadro ile çıktı:

    1.Murat Şimşek, 2.E. Rafet Çavuşoğlu, 3.Oğuzhan Çavuş, 4.Hüseyin Kaya, 5.Ömer Uzun, 6.İlker Tuşcan, 7.Sönmez Yıldırım, 8.Fikret Can Saraç, 9.Osman Mert Demirci, 10.Yunus Çakır, 11.Berke Alaskan.

    Golleri; 15,28 ve 32’inci dakikalarda Osman Mert Demirci, 23.dakikada ise Fikret Can saraç kaydetti. Böylece 17 dakika içinde dört gol bulan Evcispor, bir bakıma maçın kalan bölümünde dinlenmeye çekildi.

    Öte yandan BAL Ligi 4. grupta mücadele eden Samsun takımlarından Çarşambaspor haftalardır kayıpsız liderliğini sürdürüyor. İstikrarlı gidişini lig sonuna kadar sürdürür ve 3. Lige çıkarsa, Samsun Süper Amatör Ligin ilk iki sırasını alacak olan takımların BAL Ligine yükseleceği söyleniyor. Evcispor da şu anda bu şansını kovalıyor.

    Maç hakkında görüşlerine başvurduğumuz Kulüp Başkanı Emral Yıldırım, “Bizim için kolay bir maç oldu. Zorlanmadan 4 gol bulduk ve sahadan 3 puanla ayrılmayı başardık” dedi.

    Süper Amatör Ligdeki diğer temsilcimiz Termespor, rakibi Fatih Reşadiye ligden çekildiği için hükmen galip sayıldı ve hanesine yazılan 3 puanla bir basamak daha yükselerek averajla 11. sırada kendisine yer buldu.

                                    * * *

    Haberin yukarıdaki bölümü, hafta içinde oynanan maçlara göre düzenlenmişti. İlk yarının bitimine iki maç kala kullandığımız haber başlığı için “Acaba iddialı bir başlık mı oldu?” diye düşünmüştüm. Ancak Evcispor Pazar günü Bafra’da oynanan maçta zorlu rakibi Hacınabispor’u 2-0 yenince başlığa dokunmamaya karar verdim.

Evcispor, Hacınabispor’u Sönmez Yıldırım ve Yunus Çakır’ın golleri ile  2-0 yenerek 29 puana ulaştı ve lider Karasamsun’un 2 puan gerisinde ikinci sıraya yükseldi.

Başkan Emral Yıldırım maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Zorlu bir deplâsmandı. İstediğimizi aldık. Oyuncularımı kutluyorum” dedi.

İlçemizin diğer temsilcisi Termespor, dış sahada 19 Mayıs Belediyespor’a 2-1 yenildi ve 11’inci sırada kaldı. Termespor’un tek sayısı Uğur Sivri’den geldi. 
                                                        Haber: Seyfi GÜNAÇTI