Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

EVCİSPOR ZİRVEYE YÜKSELDİ, TERMESPOR 2-0 'DAN GERİ GELDİ

EVCİSPOR ZİRVEYE YÜKSELDİ, TERMESPOR 2-0

EVCİSPOR ZİRVEYE YÜKSELDİ, TERMESPOR 2-0 'DAN GERİ GELDİ

Evcispor, Hafta sonu sahasında oynadığı, belki de ikinci dönemin en kritik maçında grubun lideri Karasamsunspor'u 2-0 yenerek liderliğe yükseldi.
Evcispor sahaya; 1.Murat Şimşek, 2.E. Rafet Çavuşoğlu, 3.Murat Bayram, 4.Hüseyin Kaya, 5.Oğuzhan Çavuş, 6.İlker Tuşcan, 7.Sönmez Yıldırım, 8.Emre Sarıkaya, 9.Özcan Alkan, 10.Yunus Çakır ve  11.Berke Alazkan onbiri ile çıktı.
İlk yarısı golsüz sona eren maçın ikinci yarısı 75.dakikada Oğuzhan Çavuş ve 90.dakikada Murat Bayram ile iki gol bulan Evcispor sahadan 2-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla Evcispor 36 puanla liderliğe yükselirken, Karasamsun 34 puanda kaldı ve ikinciliğe geriledi. 
Kulüp Başkanı Emral Yıldırım, “Bizim için önemli bir maçtı. Rakibimizin gücünü biliyorduk. Ancak baskılı oynadık ve hakli bir galibiyet aldık. Liderliği korumanın, liderliğe yükselmekten daha zor olduğunun bilinci ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Süper Amatör Kümedeki diğer temsilcimiz Termespor da deplasmanda oynadığı maçta Alaçamspor'la 2-2 berabere kalarak 1 puanla dönmeyi başardı. Termespor maça şu kadro ile çıktı:
1.Erkut, 2.Bedirhan Kaya, 3.Kenan Kara, 4.Celal, 5.Caner Bekgöz, 6.İsmail Gökçe, 7.Emre, 8.Taha Köse, 9.Tayyip Çay, 10.Uğur Sivri, 11.Anıl Sağır. 
Termespor bir ara 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen ikinci yarıda toparlandı ve Emre'nin iki golü ile durumu 2-2'ye getirdi. Maç da bu sonuçla 2-2 sona erdi. Termespor puanını 13'e yükselterek 10. Sıraya çıktı. Ancak 11. Sıradaki Atakentspor'un 1 maç eksiği ile 12 puanı bulunuyor. 
Takımın Hocası Civan Aydoğan, “İkinci yarıda oynadığımız 3 maçtan 5 puan çıkarmayı başardık. Devre arasında aramıza katılan oyuncuların isabetli transferler olduğu görüldü. İlerleyen haftalarda daha üst sıralara yükseleceğimizi düşünüyorum” dedi. 
Öte yandan Türkiye ikinci liginde mücadele eden ilimizin takımı Samsunspor, dış sahada oynadığı maçta, 48. dakikada Bahattin Köse (penaltı) ve 70. dakikada Ahmethan'ın attığı gollerle Tarsus İdmanyurdu'nu 2-1 yendi ve 2 puan farkla liderliğini sürdürdü. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI