Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

EYLÜL AYINDA DENİZ KEYFİ

EYLÜL AYINDA DENİZ KEYFİ

Son yılların en sıcak Eylül ayını yaşayan Termeliler, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilip deniz kenarına akın etti.

Son yılların en sıcak Eylül ayının yaşandığı bölgemizde, termometreler Eylül ayı içerisinde 27-28 dereceleri görünce vatandaşlar deniz kenarlarına akın etti.
Çoğu vatandaş okullar açılmadan çoluk çocuk deniz kenarlarında piknik keyfi yaşarken suyu sıcak bulan bazı kişiler ise denizin dalgalı olmasına aldırış etmeden çoluk çocuk denizde yüzdü.

?EN SON 1968´İN EYLÜL AYINDA 38.3 DERECE SICAKLIK GÖRÜLMÜŞTÜ?
Sıcak havalar ile ilgili bilgi veren Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, "Geçen haftadan bu yana ülkemizi etkileyen sıcak hava dalgası var. Bu doğal olarak Samsun´u da etkiliyor. Önümüzdeki hafta da sıcaklıkların aynı şekilde etkili olmasını bekliyoruz. Bu ay içerisindeki günlerde maksimum 35.1 derece sıcaklığı gördük. Fakat bu daha önce böyle bir sıcaklığın yaşanmadığı anlamına gelmiyor. Samsun´da 1968 yılında da Eylül ayında 38.3 derece sıcaklık görüldü. Endişe edecek bir durum yok. Tüm yurtta sıcak hava dalgası hakim. Biz de bunun etkisini yaşıyoruz" dedi.