Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Terme Devlet Hastanesi girişinde yapımı tamamlanan ve tepkilere yol açan hastane kavşağında facianın eşiğinden dönüldü.

Geçen yıl faaliyete geçen ve standart dışı yapıldığı iddiasıyla tepkilere yol açan hastane kavşağında yaşanan trafik kazasında facianın eşiğinden dönüldü.
Edinilen bilgiye göre kaza; 29 Nisan Pazartesi 18.00 sularında gerçekleşti. Samsun´dan Terme´ye gelen Ahmet U. yönetimindeki ağaç yüklü çekicili tır, şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Terme Devlet Hastanesi Kavşağında yol kenarındaki evlere çarparak ancak durabildi. Kaza sonrası can kaybı yaşanmazken hafif yaralanan şoför Terme Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Kullanılamaz hale geldiği belirtilen tırın çarptığı binalarda da hafif hasarlar oluştu. Olayla ilgili soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

?İKİNCİ BİR ÖLÜM KAVŞAĞI İSTEMİYORUZ?
Terme Devlet hastanesi önünde yapılan kavşakla ilgili gazetemizde geçtiğimiz yıl haber yapmıştık.
Yaptığımız haberlerde, bölgede yapılan kavşağın vatandaşlarda hayal kırıklığına yol açtığına da yer vermiştik.
Yine aynı haberde bölgede yer alan fabrika ve iş yeri sahipleri ile mahalle sakinlerinin de tepkilerini dile getirmiştik.
Bölgede yaşayan mahalle sakinleri ile iş yeri sahipleri bu gün yine aynı şekilde tepkilerini dile getirdi.
Kavşak yapılmadan önce üç şeritli olan yolun, kavşak yapıldıktan sonra iki şeride düştüğünü ve güvenlik şeridinin ayrılmaması nedeniyle yolun kazalara davetiye çıkardığını iddia eden bölge halkı ?Dün yaşanan kaza bu iddiamızı doğrular nitelikteydi. Allah vere ki kazanın yaşandığı anda yol kenarında bekleyen insanlar yoktu. Yoksa gerçek bir faciaya şahit olacaktık. Bazı ev ve işyerleri yola çok yakın. Adeta yolun içerisinde gibi. Samsun Ordu karayolunda, Terme sınırlarında bulunan ?Ölüm Kavşağı? ile yeni yapılan ?Hastane Kavşağı?nın Türkiye´nin hiç bir yerinde görülmediğini düşünüyoruz. Her an teyakkuzdayız. Kazalarla her an burun burunayız. Hastane kavşağında ölümlü bir kaza yaşanmaması için bir an önce yetkililerin harekete geçip standartlara uygun kavşak yapmalarını istiyoruz.?dedi.

GÖRÜLMEMİŞ PROJE 11 ADIMDA KARAYOLUNDASINIZ
Kavşağın plansızca halkın görüşü alınmadan yapıldığını savunan Terme İş Adamları Derneği (TİAD) Başkanı Muzaffer Karapıçak geçen yıl kavşak mağdurlarıyla kavşakta bir araya gelmişti.
O gün, vatandaşlarla durum değerlendirmesi yapan Muzaffer Karapıçak´ın açıklamasını bu gün sizlerle bir kez daha paylaşıyoruz.
?Hastane projesi yapılırken kavşağın projesi de onunla birlikte yapılmalıydı. Maalesef burada önce hastane yapıldı, yıllar sonra kavşak projesine başlanıldı. Hastaneyi buraya getirildi fakat sorunlar masaya yatırılmadı. Üç şeritli yol iki şeride düşürüldü.
Bu yoldan ambulans nasıl geçecek? Hastaneden çıkış yapıldığında taliye yol yok, araçlar yola nereden çıkacak? Bir ilçede siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınmadan Terme yönetiliyorsa, burada bir sıkıntı var demektir. Kavşak çalışmasından önce karayolu ile 8 metreye yakın mesafesi olan ev sahiplerinin şu anda karayolu ile aralarında yalızca 11 adım mesafe var. Evinden çıkan bir vatandaş 11 adım sonra karayolunda.?