Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

FAL’DEN AKDAĞ'DA KAYAK KEYFİ

FAL’DEN AKDAĞ

2019-2020 eğitim öğretim yılı ilk yarı sınavlarının sona ermesini fırsat bilen Fatih Anadolu Lisesi, hafta sonunu değerlendirerek Lâdik Akdağ'a bir gezi düzenledi.

    2019-2020 eğitim öğretim yılı ilk yarı sınavlarının sona ermesini fırsat bilen Fatih Anadolu Lisesi, hafta sonunu değerlendirerek Lâdik Akdağ'a bir gezi düzenledi.
    Felsefe Öğretmeni Murat Gödek'in yönetiminde 11 Ocak Cumartesi günü yapılan geziye değişik sınıflardan 32 öğrenci katıldı. Okulun emekli öğretmenlerinden Seyfi Günaçtı da gezi ekibine yardımcı oldu. 
    Öğrenciler kahvaltılarını Mahmutlu Kavşağı'ndaki Melemenci Dayı'da yaptılar. Sonra Lâdik girişindeki Ambarköy Açık Hava Müzesini gezdiler. Burada serenderden ahşap evlere, eski tip konaklama yeri olan handan su çıkrığına kadar geçmişe ait pek çok yapıyı gördüler. Burada ahşap mimarinin örneklerini gören öğrenciler, “Lâdik küçük bir ilçe olmasına rağmen bir müze kurarak geçmişine sahip çıkmış. Terme'de böyle bir müze neden olmasın?” dediler.
    Sonra Lâdik şehir içinden geçerek Akdağ Kayak Merkezi'ne vardılar. Kayak merkezi, hem araç olarak hem de ziyaretçiler açısından hayli kalabalıktı.     Öğrenciler, havanın açık olmasından da faydalanarak kızaklarıyla pistte kaydılar, eğlendiler. Bazıları da “Akdağ'a gelmişken teleferiğe binmeden dönmek olmaz” diyerek teleferikle zirveye kadar çıktılar. Öğle yemeğinin Lâdik'te yenilmesinden sonra salimen Terme'ye döndüler.
    Görüşlerine başvurduğumuz öğrencilerden Ceren Özcan, “Sınavlar sonrası bu gezi bize iyi geldi. Terme'ye daha mevsimin ilk karı bile düşmemişken Akdağ'da karla buluşmak ve kaymak güzel ve eğlenceliydi. Geziyi düzenleyen öğretmenlerime teşekkür ediyorum” dedi. 
               Hbr: Seyfi GÜNAÇTI