Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

FATİH ANADOLU LİSESİ DE MEZUNLARINI UĞURLADI

FATİH ANADOLU LİSESİ DE MEZUNLARINI UĞURLADI

Öğretim yılının sonu yaklaştıkça okullarda mezuniyet ve karne heyecanı da yaşanır.

Öğretim yılının sonu yaklaştıkça okullarda mezuniyet ve karne heyecanı da yaşanır. İlçemiz Fatih Anadolu Lisesi´nde de 12 Haziran Çarşamba günü mezun öğrenciler için diploma töreni düzenlenirken, 14 Haziran Cuma günü de öğrencilere karneleri verildi.
Çarşamba günü saat 16.00´da okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninin sunuculuğunu, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Semra Turgut yaptı. Okul bahçesindeki çamların altında bekleyen mezunlar, Semra Hanım´ın çağırısı ile davetlilerin önünden geçerek okula girdiler ve protokol merdivenlerinde sıralarını beklediler.
Gruplar halinde çağırılan öğrencilere, yöneticiler ve öğretmenler tarafından temsili diplomaları verildi. Bu arada bir öğrenci velisinin ve yedi yaşındaki bir kız çocuğunun birer gruba diploma verdiği görüldü.
Atatürk ve Türk Büyükleri için saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı´nın söylenmesinden sonra kürsüye gelen Okul Müdürü Mehmet Türkan, ?Bir Çin atasözü şöyle der: ?Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek. On yıl sonrasını düşünüyorsan fidan dik. Geleceği düşünüyorsan insanı eğit.´ İnsana yatırım yapanlar kazançlı çıkmışlardır. Biz de burada geleceğe yatırım yapıyoruz.
Bir dönemi daha mezun etmenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Onları yetiştiren öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerin velilerine teşekkür ediyorum. Hafta sonunda girecekleri sınavlarda ve bundan sonraki hayatlarında öğrencilerimize başarılar ve mutluluklar diliyorum? dedi.
Mezunlar adına 12C sınıfından Gizem Keskin´in konuşmasından sonra bayrak ve flama teslim töreni yapıldı. 12B sınıfından Doğan Akboğa Türk Bayrağını 9C sınıfından Edanur Bolat´a teslim ederken, 12A sınıfından Selma Şenol da okulun flamasını 11C sınıfından Rana Yıldız Akbulut´a teslim etti.
Başarı sıralamasında ilk üç dereceyi alanların belge ve ödüllerini Okul Müdürü Mehmet Türkan verdi. Sıralama şöyle oluştu:
1. 12B Göksu Tek, 2. 12B Nagihan Demirbaş, 3. 12A Enes Rıdvan Çakıroğlu.
Bu arada 4-6´ıncı sıraları alan Ebru Baloğlu, Umutcan Çifci ve Nurdan Özcan´a, okulun eski öğretmenlerinden Seyfi Günaçtı da birer hediye verdi.
Keplerin hep birlikte havaya atılmasından sonra öğrenciler müzik eşliğinde horon ve çeşitli oyunlar oynadılar. Bu arada bazı öğretmenlerin oyunlarda öğrencilere eşlik ettiği görüldü.
Mezunlardan Ece Efe, ?Güzel bir gündü. Hem eğlendik hem de arkadaşlarımızdan, öğretmenlerimizden ve dört yılımızı geçirdiğimiz okulumuzdan ayrılmanın hüznünü yaşadık? dedi. Haber: Seyfi Günaçtı