Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

FATİH ANADOLU LİSESİ KİTAP FUARINI GEZDİ

FATİH ANADOLU LİSESİ KİTAP FUARINI GEZDİ

İlçemiz Fatih Anadolu Lisesi, 16 Şubat´ta Samsun TÜYAP´ta açılan Karadeniz 5. Kitap Fuarını iki gün süreyle gezdi.

Okul Müdürü Mehmet Türkan´ın başkanlığında 30 öğrenciden oluşan ilk kafile, 20 Şubat Çarşamba günü kitap fuarını gezdi. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şükrü Kartal´ın da bulunduğu gezide öğrenciler ilk olarak 19 Mayıs Üniversitesi Çarşamba İletişim Fakültesi´ni ziyaret ettiler. Öğretim Görevlisi Dr Nurser Bolat; radyo yayını, televizyon stüdyosu ve reji odası hakkında bilgi vererek, ?Buradan mezun olanlar sadece spiker veya sadece televizyoncu olmuyor. Yayıncılıktan kameramanlığa, ilgili teknik elemanlığa kadar çok çeşitli iş alanları var. Buradan mezun olmuş önemli görevlerde çalışan öğrencilerim mevcuttur? dedi.
Öğrenciler bundan sonra İletişim Fakültesi ile aynı bahçede bulunan Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi´ni ve duruşma salonunu gezdiler. Savcı, hakim ve avukat cüppelerini giyerek kürsüde fotoğraf çektirdiler. Buradan kitap fuarına da gidildi.
Öğrenciler iki saat süreyle fuarı gezdiler, kitapları incelediler ve beğendikleri kitapları satın aldılar. Öğrenciler; fuara gösterilen ilgiye ve yayın evlerinin çokluğuna şaşırdılar ve ?Bu kadar çok kitap göreceğimizi düşünmemiştik? dediler.
21 Şubat Perşembe günü Müdür Yardımcısı Abdullah Var ile Beden Eğitim Öğretmeni Filiz Güngör´ün nezaretinde sadece son sınıflardan 53 öğrenci geziye katıldı. Bu gezi sırasında da küçük bir değişiklik dışında hemen hemen ilk günkü proğram uygulandı.
Edebiyat Öğretmeni Şükrü Kartal, ?Gayet faydalı bir gezi oldu. Öğrenciler üniversite ortamını gördüler. Özellikle İletişim Fakültesi´ne yaptığımız ziyaretin öğrencileri olumlu etkilediğini gördüm. Ayrıca ileriye dönük hedeflerine ulaşmada katkısı olacağını düşünüyorum. Kitap Fuarını gezmek de öğrencilerin kitaba karşı olan ilgisini artırmıştır? dedi.
Beden Eğitimi Öğretmeni Filiz Güngör de, ?Meslek hayatımda ilk defa günü birlik bir geziye katıldım. Öğrenciler kadar benim için de güzel bir gün oldu. Neredeyse 5-10 dakikalık dahi aksama olmadan gezi planının aynen uygulanmasına şaşırdım. Çoğunluğu öğrenci olsa da kitap fuarına olan ilgi de dikkatimi çekti? dedi.
Bu arada, geçen Kasım ayında emekliye ayrılan ve davet üzerine geziye katılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Seyfi Günaçtı da, ?Öncelikle beni davet eden idarecilerimize, ilgili öğretmen arkadaşlarıma ve ?Gelmezseniz üzülürüz Hocam´ diyen öğrencilerime teşekkür ediyorum. ?Öğretmenin emeklisi olmaz´ diyorlardı. Şimdi bunu yaşayarak görüyorum. Gerek okulumun ve gerekse eğitim camiasının, davet alacağım her faaliyetinde-imkânlarım ölçüsünde-bulunmaktan mutluluk duyacağımı belirtmek isterim? dedi.