Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

FATiH ANADOLU LiSESi SEÇiMiNi YAPTI

FATiH ANADOLU LiSESi SEÇiMiNi YAPTI

Fatih Anadolu Lisesi 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı Öğrenci Meclisi başkanlık seçiminde 217 oy alan Muratcan Ayyıldız rakiplerini geride bırakarak Fatih Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı olmaya hak kazandı.

Fatih Anadolu Lisesi 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi 25 Ekim 2018 Perşembe günü yapıldı. Seçime 11A sınıfından Muratcan Ayyıldız, 11D sınıfından Ulukan Ergün ve 12C sınıfından Duygu Kumcu katıldı.
Seçim öncesi tanıtım hayli hareketli geçti. Bazı adaylar fotoğraflı afiş bastırarak sloganlarla kendilerini tanıtmaya çalıştılar. Okul Müdürlüğü de aday öğrencilere vaatlerini ve hedeflerini öğrenci arkadaşlarına anlatma fırsatı verdi.
Adaylardan Duygu Kumcu, ?Amacım, üzerimde emeği olan bu okulun seviyesini daha yukarılara taşımak ve siz değerli arkadaşlarımı en iyi şekilde temsil ederek okul idaresi ile aranızda bir köprü oluşturmaktır? dedi. Ulukan Ergün, ?İsteklerinizi biliyorum. Bunları gerçekleştirmek için elimden gelen gayreti göstereceğim? derken Muratcan Ayyıldız da, ?Öğrenci temsilcisinin yapacağı işler bellidir. Bu bakımdan abartılı vaatlerde bulunmayacağım. Okulumuzun şartlarını daha iyi bir seviyeye çıkarmak için çalışacağım? dedi.
Matematik Öğretmenleri Melike Erdem ve Burak Köprülü ile Fransızca Öğretmeni Tamer Yazgan´ın nezaretinde yapılan seçimde; 12C Sedef Yaren Ocak, 11B Dilek Genç ve 10B Burcu Ak da sandık kurulunu oluşturdular.
Seçime öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Sayım sonunda 453 geçerli oyun kullanıldığı tespit edildi. Adaylardan Duygu Kumcu´nun 73, Ulukan Ergün´ün 163 oy aldığı seçimde, Muratcan Ayyıldız 217 oy alarak Fatih Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı olmaya hak kazandı.
Bayrak töreninden önce bir teşekkür konuşması yapan Muratcan Ayyıldız, ?Bana gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum. Bana oy verenlerin yanı sıra oy vermeyen arkadaşlarımın da temsilcisi olacağım? dedi.
Okul Müdürü Mehmet Türkan da, ?Seçilen öğrencimizi tebrik ediyor, seçimin okulumuza hayırlı olmasını diliyorum? dedi.