Bugün, 29 Mart 2024 Cuma
terme bilgi gazetesi- terme haberleri- tüyap-samsun

FATİH ANADOLU LİSESİ TÜYAP KİTAP FUARINDA

FATİH ANADOLU LİSESİ TÜYAP KİTAP FUARINDA

TÜYAP´ın (Türkiye Yayıncılar Birliği) 23-28 Şubat 2016 tarihleri arasında Samsun´da ikincisini düzenlediği Karadeniz Kitap Fuarını, Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri de gezdi.

İlk olarak 24 Şubat Çarşamba günü 15 kişilik bir öğrenci gurubu, Mesleki Tanıtım Kulübü Danışman Öğretmenleri Yetkin Danacı ve Esra Akan nezaretinde kitap fuarını gezdiler ve kitap satın aldılar.

İkinci olarak çeşitli sınıflardan oluşan 29 öğrenci 25 Şubat Perşembe günü Müdür Yardımcısı Abdullah Var ile Kütüphanecilik Kulübü Danışman Öğretmeni Seyfi Günaçtı nezaretinde kitap fuarını gezdiler ve beğendikleri kitapları satın aldılar. Aynı zamanda Seyfi Günaçtı´nın imza gününe denk gelmesi öğrenciler için bir farklılık oluşturdu. Din Kültürü ve ahlak Bilgisi Öğretmeni Seyfi Günaçtı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün yazar öğretmenler için ayırdığı sergide ?Geçmişten Günümüze? isimli kitabını okuyucuları için imzaladı.

Öğrenciler sadece kitap fuarını ziyaret etmekle kalmadılar, havanın yağmurlu olmasına rağmen Atatürk Evi´ni ve Bandırma Vapurunu da gezdiler.

Gezi hakkında görüşlerine başvurduğumuz öğrencilerden Ece Ergün, ?Çoğu okul gezileri benim ilgimi çekmez. Fakat bu gezi hoşuma gitti.  7´den 70´e herkes oradaydı. İnsanların kitaplara dokunarak bir şeyler hissettiğini görebiliyordum sanki. Çocukların koşuşturması, arkadaşların kendi aralarında kitaplar hakkında yorumlar yapması ve birbirlerine bilgiler aktarması ilgimi çekti? dedi.