Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

FATiH ANADOLU LiSESi´NDE BiR DiZi ETKiNLiK

FATiH ANADOLU LiSESi´NDE BiR DiZi ETKiNLiK

Pazartesi günü yapılması düşünülen Çanakkale Zaferi Kutlaması ve Şehitleri Anma Proğramı, komşu okul Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nin proğramı ile çakışınca Salı günü uygulandı. Öğrencilerin coşkulu ve hissederek okuyuşları, hem öğrenciler hem de öğre

Pazartesi günü yapılması düşünülen Çanakkale Zaferi Kutlaması ve Şehitleri Anma Proğramı, komşu okul Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nin proğramı ile çakışınca Salı günü uygulandı. Öğrencilerin coşkulu ve hissederek okuyuşları, hem öğrenciler hem de öğretmenler tarafından alkışlarla ödüllendirildi. Okul Müdürü Mehmet Türkan proğramı hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Semra Turgut´a teşekkür ederek öğrencileri tebrik etti.
Perşembe günü ´Dünya Su Günü´ dolayısıyla öğrencilerden bir grup, Coğrafya Öğretmeni Fatma A. Genç nezaretinde yakalarına taktıkları döviz ve sloganlarla suyun önemine dikkat çektiler. Bunlardan ?Su Yoksa Hayat da Yok? sloganı etkileyiciydi.
Aynı gün öğleden sonra ?İlçemizi Seviyoruz, Kurumlarımızı Tanıyoruz? projesi kapsamında Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ettiler. Okul Müdürü Mehmet Türkan ve Gezi ve Tanıtma Kulübü Rehber Öğretmeni Seyfi Günaçtı nezaretinde gerçekleşen ziyarete değişik sınıflardan öğrenciler katıldı. Grubu makamında kabul eden Kaymakam Emin Alıcı, kaymakamlığın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öğrencilere hedeflerini soran Kaymakam Alıcı, öğrencilerin kararlı cevapları karşısında, ?Tebrik ediyorum. Hepiniz şimdiden hedeflerinizi belirlemişsiniz. İnşallah hedefinize ulaşırsınız? dedi.
Ziyaret hakkında görüşlerini sorduğumuz öğrencilerden Umutcan Çifci, ?Ziyaret benim için faydalı oldu. Kaymakamlığın işleyişi hakkında bilgi edindim. Ben kaymakamlığı, muhtarların üst kademe birimi sanıyordum? dedi.
Bundan sonra aynı binada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaret edildi. Müdür Özer Ersoy´un, ilçe dışında seminerde olması sebebiyle, Şube Müdürü Hüseyin Biberoğlu öğrencileri kabul etti ve müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sohbetin ardından müdürlüğün birimleri öğrencilere tanıtıldı.
Son etkinlik, haftanın son günü gerçekleştirildi. Müdür Yardımcısı Abdullah Var ile Coğrafya Öğretmenleri Fatma A. Genç ve Abdulkadir Beşikçi nezaretinde öğrenciler okulun bahçesine fidan diktiler. Abdullah Var, ?Sağlıklı ve huzurlu hayat, sağlıklı bir çevre ile mümkündür? derken, Din Kültürü Öğretmeni Seyfi Günaçtı da, ?Diktiğiniz fidanların meyvesini görmeyi Mevlâm nasip etsin? dileğinde bulundu. A. Beşikçi´nin, ?Seyfi Hocam, bunların meyvesi yok, gölgesi var? cevabı üzerine, ?Olsun. Bazı ağaçların meyvesi gölgesidir. Bizim gölgeye de ihtiyacımız olacak? dedi. Edebiyat Öğretmeni Semra Turgut da, ?Dikilen fidanlar kuşlara yuva, toprağa örtü, doğaya da can olsun? diyerek bu güzelliğe son noktayı koydu.