Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

FATİH ANADOLU LİSESİ´NDE İKRAM GÜNLERİ BAŞLADI

FATİH ANADOLU LİSESİ´NDE  İKRAM GÜNLERİ BAŞLADI

İlçemiz Fatih Anadolu Lisesi öğretmenlerinin her yıl bir gelenek haline getirdiği öğretmenler arası ikram günleri geçen hafta başladı.

İlk adımı, Tarih Öğretmeni Ayşe Boz ile Matematik Öğretmeni Aydın BAKAL attı. Çarşamba günü son dersten sonra yapılan öğretmenler kurulu toplantısı sade çayla kalmasın diyen Ayşe Boz, masayı kuru pasta ile donatırken, Aydın Bakal da tatlı ile ortamı tamamladı.
Bir gün sonra da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Seyfi Günaçtı´nın lahana sarması ikramı vardı. Bu sefer öğle arasında öğretmenler masası donatıldı. Trabzon ekmeği ve ayran da lahana sarmasının yanında yerlerini aldılar. Görsel Sanatlar Öğretmeni Elif Gökoğlu da evde kendi elleriyle yaptığı tatlı ile hem ağızları hem de gönülleri tatlandırdı.
DİKAB Öğretmeni Seyfi Günaçtı, ?Türk Halk Müziği sanatçısı İsmail Türüt, şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybeden eski bakanlardan değerli devlet adamı Adnan Kahveci için yaktığı türküye ?Bu Türküyü millet bekleyi benden? diyerek başlamış. Burada ismini vermeyeceğim ama bazı öğretmenler, geçen seneden tadını bildikleri lahana sarmasını benden rica ettiler. 42 yıllık öğretmenlik görevimin sonlarına geldiğim bu günlerde onların bu isteğini yerine getirmeyi görev saydım. Herkese afiyet olsun? diyerek duygularını dile getirdi.
Öğretmenler, bir arada yapılan bu tür etkinliklerin sadece maddi doyuma değil, ruhi doyuma da olumlu etki yaptığını, kaynaşmaya vesile olduğunu ve moral değerleri yüksek tuttuğunu ifade ettiler.