Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

FATİH ANADOLU LİSESİ´NDE KÜLTÜR VE SANAT ŞENLİĞİ

FATİH ANADOLU LİSESİ´NDE KÜLTÜR VE SANAT ŞENLİĞİ

İlçemiz Fatih Anadolu Lisesi, 2´inci Kültür ve Sanat Şenliğini geçen hafta gerçekleştirdi.

İlçemiz Fatih Anadolu Lisesi, 2´inci Kültür ve Sanat Şenliğini geçen hafta gerçekleştirdi.
Havanın nispeten serin olmasına karşın faaliyetlerin çeşitliliği ve öğrencilerin gösterileri ortamı ısıttı.
8 Mayıs Salı günü okulun bahçesinde düzenlenen şenliğe Kaymakam Emin Alıcı, Belediye Başkanı Şenol Kul, Garnizon Komutanı Bnb. Talip Sevim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, şube müdürleri ve çok sayıda kurum amiri katıldı.
Coğrafya Öğretmeni Fatma Atadeniz Genç ve Abdulkadir Beşikçi ile Görsel Sanatlar Öğretmeni Elif Gökoğlu´nun hazırladığı etkinlikte unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş meslekler örnekleriyle tanıtıldı.
Mehmet Balcı kalaycılığı, Aydın Şimşek ahşap işçiliğini; Ünzile Genç, Hanım Özdemir, ve Ayşe Gül el örgü işçiliğini, Tekin Öztürk ayakkabı boyacılı-ğını, Emine Kılıç kilim dokumacılığını, Ayşe Keskin kolon örücülüğünü, İsa Tonkaz ocak taşı işçiliğini ve Süleyman Küçükbekir de yorgancılığı uygulamalı olarak tanıttılar. Mazeretleri sebebiyle katılamayanların ürünleri de sergide yer aldı.
Öğrencilerin görsel sanatlar dersinde yıl içinde yaptığı portre, karakalem çalışması, perspektif uygulaması ve çizgi çalışmalarından oluşan sergi de katılımcılar tarafından ilgi gördü.
Örencik Köyü´nden Hüner Genç zurna çalarken, birer yanına aldığı ve aynı zamanda okulda öğrenci olan oğulları Halis Genç ve Ali Genç´i davul çaldı. Bu birliktelik ilgi ve takdirle karşılandı.
Baba-oğulun çaldığı davul zurna ile sadece öğrenciler değil öğretmenler de oynadı.
Coğrafya Öğretmeni Fatma Atadeniz Genç, ?Bu çalışmada öğrencilerimizi tebrik ediyor, onlara yardımcı olan ustalarımıza ve ziyaretçilere teşekkür ediyorum? dedi.
Okul Müdürü Mehmet Türkan ise, ?Katılımlarıyla bizi onurlandıran yöneticilerimize ayrıca programda görev alan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum? dedi.