Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

FATİH ANADOLU LİSESİ´NDEN ANKARA´YA BİR DİZİ ZİYARET

FATİH ANADOLU LİSESİ´NDEN  ANKARA´YA BİR DİZİ ZİYARET

Terme Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri geçen Perşembe günü Başkent Ankara´ya anlamlı ve olumlu bir ziyaret gerçekleştirdi.

Terme Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri geçen Perşembe günü Başkent Ankara´ya anlamlı ve olumlu bir ziyaret gerçekleştirdi.
Devletimizin yönetim kurumlarını tanımak, üniversiteler hakkında bilgi edinmek ve öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla, Gezi ve Tanıtma Kulübü Rehber Öğretmeni Seyfi Günaçtı tarafından düzenlenen geziye, Müdür Yardımcısı Abdullah Var´ın başkanlığında değişik sınıflardan 28 öğrenci katıldı.
Sabah kahvaltısını Başkent Öğretmenevinde yapan grup, önce Anıtkabir´i gezdi. Öğrenciler Aslanlı Yol´da ve tunçtan bir heykel gibi hareketsiz duran nöbetçilerle fotoğraf çektirdi. Bundan sonra Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü´ne gidildi. Burada İletişim Koordinatörü Özlem Özulu, öğrencilere üniversite ve birimleri hakkında bilgi verdi ve kampüste bulunan fakülteler gezildikten sonra ekip TBMM´nin yolunu tuttu.
Önceden kimlik bilgileri verilmiş ve randevu alınmış olmasına rağmen güvenlik kontrolleri hayli zaman aldı. Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş ve Ahmet Demircan, öğrencileri ziyaretçi salonunda kabul etti. Milletvekilleri burada öğrencilerle bir süre sohbet etti ve öğrencilerin sorularını cevapladı.
Milletvekili Fuat Köktaş, öğrencilere 15 Temmuz gecesi FETÖ teröristleri tarafından bombalanan yerleri gösterdi ve hep birlikte Meclis Lokantasına geçilerek öğle yemeği yenildi.
Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü´nün gezilmesinden sonra Beştepe´de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ne geçen öğrenciler burada Millet Camisi´ni gezdiler. ANKAmall AVM´nin gezilmesi ve Gençlik Parkı´nda lunapark eğlencesinden sonra Ankara´dan ayrılan Fatih Anadolu Lisesi gezi ekibi, Perşembe sabahı 05.30´da Terme´ye geldiler.
Gezi hakkında görüşlerine başvurduğumuz öğrencilerden Şule Yüksel, ?TBMM Güvenlik birimindeki kontrolden bunalmıştım ama milletvekillerimizle görüştükten, Meclis Genel Kurul Salonu´na ve Meclis Lokantası´na girebildikten sonra ´iyi ki gelmişim´ dedim. Artık bu gezi hakkında kimse olumsuz bir şey söyleyemez? dedi.
Müdür Yardımcısı Abdullah Var da, ?Böyle bir gezi düzenlediği ve öğrencilerimizin ufkunun açılmasına vesile olduğu için Gezi Kulübü Öğretmenimiz Seyfi Günaçtı´ya teşekkür ediyorum. Benim açımdan da gerçekten faydalı ve güzel bir gezi oldu? dedi.