Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

FATİH ANADOLU LİSESİ´NDEN JANDARMAYA ANLAMLI ZİYARET

FATİH ANADOLU LİSESİ´NDEN  JANDARMAYA ANLAMLI ZİYARET

?İlçemizi Seviyoruz, Kurumlarımızı Tanıyoruz? Projesi kapsamında Fatih Anadolu Lisesi geçen hafta Perşembe günü İlçe Jandarma Komutanlığı´nı ziyaret etti.

?İlçemizi Seviyoruz, Kurumlarımızı Tanıyoruz? Projesi kapsamında Fatih Anadolu Lisesi geçen hafta Perşembe günü İlçe Jandarma Komutanlığı´nı ziyaret etti.
Okul Müdürü Mehmet TÜRKAN ile Gezi ve Tanıtma Kulübü Rehber Öğretmeni Seyfi GÜNAÇTI nezaretinde gerçekleşen ziyarete 10B sınıfı öğrencileri katıldı. Jandarma Komutanı Bnb. Talip SEVİM, gezi ekibini toplantı salonunda kabul etti ve ikramlarda bulundu.
İlk olarak Jand. Astsb. Kıdemli Başçavuş Soner YILDIRIM, Jandarma Teşkilatı ve Görevleri hakkında bilgi vererek, ?Jandarma, İçişleri Bakanlığı´na bağlıdır. Terme içinde askeri bir görevimiz yoktur. Amacımız ilgili diğer kurumlarla birlikte ilçede huzur ve güvenliğin sağlamaktır? dedi.
Bnb. Talip Sevim de, ?Jandarma, Fransız kökenli bir kelimedir. Jandarma Teşkilatı ülkemizde 1839 yılında kurulmuştur. Halen dünyada 170´in üstünde ülkede jandarma teşkilatı vardır. Jandarma, kanunların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde ilçede asayiş ve güvenliği sağlamak için çalışmalarını yürütmektedir. Kurumda bayan elemanlar da mevcuttur. Aranızdan istekli olanlar başvurabilir. Kuruma katılmak için öncelikle üniversite sınavlarında belirlenen puanı almak ve sonrasında da spor ve mülâkatta başarılı olmak gerekiyor? dedi.
Jandarma Teşkilatı ve görevleri hakkında bilgilendirici video gösteriminden sonra Bnb. T. Sevim, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.
Ziyaret sonunda Bnb Sevim, ?Bu ziyaretinizi anlamlı buluyorum. Öğrencilerimizin, çocuklarımızın jandarmayı tanıması güzel bir şey. Bilesiniz ki, jandarma daima vatandaşın yanındadır. Bu proğramı düzenleyen idareci ve öğretmenlere ve katılan öğrencilere teşekkür ediyorum? dedi.
Okul Müdürü Mehmet Türkan da, ?Biz de bu ziyaretten memnun kaldık. Öğrencilerimiz jandarmayı yakından tanıma fırsatı buldular. Bizi kabul etmenizden ve gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum? dedi.
Öğrenciler de bu ziyaretten çok memnun kaldıklarını, ziyaretin kendilerine yeni bilgiler kazandırdığını ifade ettiler. Songül Baş, ?Ben askerliği ve askerlerimizi seviyorum. Zaten bu ziyarete askeri gömlek giyerek geldim? derken, Özkan Doğru da, ?Ben askerliğe meraklıyım. İlerde bu kuruma katılmayı düşünüyorum? dedi. Hbr: Burak KARAPIÇAK