Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

FATİH ANADOLU LİSESİ 6. KİTAP FUARINDA

FATİH ANADOLU LİSESİ 6. KİTAP FUARINDA

Fatih Anadolu Lisesi, kitap fuarına gitme geleneğini bu sene de sürdürdü ve 20 Şubat Perşembe günü Samsun 6. Kitap Fuarını gezdi.

    Fatih Anadolu Lisesi, kitap fuarına gitme geleneğini bu sene de sürdürdü ve 20 Şubat Perşembe günü Samsun 6. Kitap Fuarını gezdi.
    İki otobüste 57 öğrencinin katıldığı gezide, Tarih Öğretmeni Nevin YÜCESAN ve Felsefe Öğretmeni Murat GÖDEK öğrencilere nezaret etti. 
    Emekli Öğretmen Seyfi Günaçtı da gezi ekibine yardımcı oldu.
Öğrenciler ilk olarak Çarşamba İletişim Fakültesini gezdiler. Araştırma Görevlisi Sermin Türetgen öğrencilere televizyon stüdyosunu, OMÜ Radyosunu ve reji odasını gezdirdi, bilgiler verdi. “OMÜ Radyo yayınlarını buradan yapıyor. Siz de dinleyebilirsiniz” dedi. 
    Daha sonra öğrenciler, aynı bahçede bulunan Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesini gezdiler. Burada da araştırma Görevlisi Lokman Yeniay, öğrencilere rehberlik etti. İlk olarak bir anfiye alınan öğrenciler, Öğretim Görevlisi Taner Şahin'in 'Şirketler' dersini bir süre takip ettiler. Buradan duruşma salonuna geçip hakim ve savcı cüppelerini giydiler, sembolik de olsa hakim kürsüsündeki yerlerini aldılar. 
    Gezinin Çarşamba ayağının tamamlanmasından sonra gezi ekibi Tekkeköy'deki TÜYAP Kitap Fuarına geldi. Binanın önünde içeri girmek için bekleyenlerin çokluğu öğrencileri şaşırttı.     İzdihamdan ancak 15 dakikada salona girebildiler. İki ayrı salonda o kadar çok yayınevi ve o kadar çok kitap vardı ki, bir buçuk saatlik süre öğrencilere yetmedi. Bununla birlikte öğrencilerin, verilen saatte otobüsteki yerlerini aldıkları görüldü. 
Fuardan sonra şehir merkezine gelen gezi ekibi yemek için Piazza AVM'yi seçti. 
    Gezi sonrası öğrenciler, “Bizim için güzel ve faydalı bir gezi oldu. İki fakülte gezerek hem üniversite ortamını gördük hem de tahmin etmediğimiz kadar kitabı görme ve inceleme şansını yakaladık. Bu kadar çok ve çeşitli kitap göreceğimizi düşünmemiştik” dediler.