Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

FATİH ANADOLU LİSESİ ANKARA'YI GEZDİ

FATİH ANADOLU LİSESİ ANKARA

Fatih Anadolu Lisesi 2019-2020 öğretim yılının ilk gezisini Ankara'ya yaptı.

 
    İnceleme, araştırma, bilgi edinme ve öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen geziye, Okul Müdürü Mehmet Türkan başkanlığında 12'inci sınıflardan 25 öğrenci katıldı. Okulun eski öğretmenlerinden Seyfi Günaçtı da öğrencilere rehberlik yaptı.
    Gezi ekibi ilk olarak Hacıbayram Camisi'ni gezdi ve Hacıbayram Veli hakkında bilgi edindi. Gerek caminin çevresindeki tarihi doku ve gerekse Ankara'ya hakim bir tepede bulunan caminin avlusundan şehrin görüntüsü öğrencileri etkiledi.
    Kahvaltıdan sonra Anıtkabir'e gidildi. Öğrenciler Aslanlı yolda yürüdüler, tören alanında rehber Samet Mutlu'dan bilgiler aldılar ve Atatürk'ün mozolesini ziyaret ettiler. Buradan Kara Harp Okulu'na geçildi. Ana bina önündeki merdivenlerde toplu fotoğraf çekiminden sonra Öğretmen Yarbay Mustafa T. Emiroğlu, toplantı salonunda görüntüler eşliğinde öğrencilere bilgi verdi. Sonra da okulun diğer bölümleri tanıtıldı. Buradaki disiplin öğrencileri etkiledi. 
Sırada TBMM vardı. AKP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın kabulü ile Meclis'e giren öğrencilere Rehber Elif Arıcı, genel kurul salonunda bir tanıtımda bulundu. Öğle yemeğinin Meclis Lokantasında yenilmesinden sonra Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusuna gidildi.     Üniversitenin görevlendirdiği rehber bir yandan gruba kampusu gezdirirken bazı bölümlerde durarak bilgiler verdi. Rehberin, “Bir öğrenci haftalarca hiç dışarı çıkmadan burada yaşayabilir ve gıdadan kırtasiyeye kadar bütün ihtiyaçlarını karşılayabilir” demesi ilginç bulundu.
    Fatih Anadolu Lisesi gezi ekibi üniversiteyi gezdikten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti. Millet Camisi gezildi, toplu fotoğraf çekildi ve 15 Temmuzda bombalanan yere yapılan anıt görüldü. Son durak, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı Taceddin Dergâhı oldu. Burayı da gezen öğrenciler, dergâhın bahçesinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini de ziyaret ettiler.
    Geziden memnun kalan öğrenciler, “Başkentimizi gördük, TBMM'ni ziyaret ettik, iki üniversite gezdik. Bizim için faydalı bir gezi oldu. Ufkumuz açıldı” dediler. 
Hbr: Seyfi GÜNAÇTI