Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

FATİH ANADOLU LİSESİ'NDE ÇEVRE ETKİNLİKLERİ

FATİH ANADOLU LİSESİ

Fatih Anadolu Lisesi Çevre Koruma Kulübü, Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre etkinlikleri düzenlemeyi gelenek haline getirdi.

 Fatih Anadolu Lisesi Çevre Koruma Kulübü, Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre etkinlikleri düzenlemeyi gelenek haline getirdi.
Bu seneki etkinliklerde “Suyumuz Tükeniyor” tem'ası ile çevre duyarlılığına dikkat çekildi. Çevre Günü programı dolayısıyla 8 Haziran Perşembe günü bütün öğrenciler ve öğretmenler okulun bahçesindeki yerlerini aldılar. 
Etkinlikler sırasında yumurta taşıma yarışı, çuval yarışı, mendil kapma yarışı, halat çekme yarışı ve sandalye kapma oyunları oynandı. Oyunlar ve program hazır bulunanlar tarafından ilgiyle izlendi. Bu vesile ile çevremizin korunması ve temiz tutulmasına dikkat çekildi.
Ayrıca 5-6 Haziran günlerinde kutlanan Çevre Haftası dolayısıyla Samsun genelinde yapılan fotoğraf yarışmasında Fatih Anadolu Lisesi 11F sınıfı öğrencisi Sıla Midilli Samsun İl Birincisi oldu. Sıla'ya ödülü Samsun'daki tören sırasında verildi.
Coğrafya Öğretmeni ve Çevre Koruma Kulübü Danışman Öğretmeni Fatma Atadeniz Genç, “İnsanın doğal kaynakları tüketme hızı, doğanın kendini yenileme hızını yüzde elli oranında aşmıştır. Geleceğimiz açısından bu tehlikeli bir durumdur. Çevremizde gerçekleştirdiğimiz her eylem sonucunda doğada bir takım izler bırakırız. Bu izleri olumluya dönüştürmek için doğal kaynakları nasıl kullanmamız gerektiği konusunda farkındalık oluşturmak istedik. Öğrenciler kendilerine verdiğimiz konuları gayet güzel işlediler.
Etkinlikte görev alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, katkı yapan öğretmen arkadaşlarıma ve bize destek veren yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI