Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Fatih Anadolu Lisesinde Çevre Günü Şenlikleri

Fatih Anadolu Lisesinde Çevre Günü Şenlikleri

Öğretim yılı sona ererken okullarda şenlikler başladı.

Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan şenlikleri sosyal medyadan öğrendik. Öğretmenler dokuztaş ve benzeri oyunlar oynayarak eski günleri yâd etmişler.

Fatih Anadolu Lisesi de ‘Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla bir dizi program hazırlamış.

Fatih Anadolu Lisesi’ndeki şenlikler, 06 Haziran Pazartesi günü saat 13.30’da başladı. Öğrenciler okulun bahçesindeki yerlerini almışlardı. Hemen bütün öğretmenler de oradaydılar.

Almanca Öğretmeni Aydın Keskin bağlama ile Türk Halk Müziğinden ezgiler sundu. Coğrafya Öğretmeni ve Çevre Koruma Kulübü Rehber Öğretmeni Fatma Atadeniz Genç’in hazırladığı öğrenciler, ‘Temiz Çevre Sıfır Atık’ yazan beyaz tişörtleriyle müzik eşliğinde okulun merdivenlerinde yerlerini aldılar. Temiz çevreyi simgeleyen beyaz tişörtleriyle temiz çevrenin önemini hatırlattılar.

Sırada sınıflar arası halat çekme yarışı vardı. Beden Eğitimi Öğretmeni Filiz Güngör’ün yönetiminde, görevlendirilen öğretmenlerin de yardımıyla sınıflar yarıştı. Bazı sınıfların mücadelesi kısa sürerken, bazılarında kolay sonuç alınamadı.9A, 10B, 10E, 11B, 11D ve 12A sınıfları rakiplerini yendiler ve ikinci tura kaldılar.

Mendil kapma yarışındaysa öğrenciler hünerlerini ve çabuklukları ile öne çıktılar. Biz de bu vesileyle, teknolojinin ertelediği hasret kaldığımız yarışları seyretme imkânı bulduk. Görsel Sanatlar Öğretmeni Hacer Öktem yönetiminde okulun zemin kat koridorunda açılan resim sergisini de gezmenizi tavsiye ederim.

Programın ikinci gününde sandalye kapma yarışı ve mendil kapma yarışının finali yapılacaktır.

Okul Müdürü Alparslan Yüksel, “Bu tür faaliyetlerin öğrenciler arasında sosyal ilişkileri ve birlikteliği sağladığı gibi, sene sonu olması hasebiyle bir yılın yorgunluğunun atılmasına ve ruhsal yönden de rahatlamaya vesile olacağına inanıyorum” dedi.

Haber: Seyfi GÜNAÇTI