Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

FATiH ANADOLU LiSESi'NDE DÖNEM SONU HAREKETLi GEÇTi

FATiH ANADOLU LiSESi

Her okulda dönem sonu hareketliliği yaşanır. Ancak dönemin son günlerinde Fatih Anadolu Lisesi, farklı etkinliklere sahne oldu.

    Her okulda dönem sonu hareketliliği yaşanır. Ancak dönemin son günlerinde Fatih Anadolu Lisesi, farklı etkinliklere sahne oldu.
    İlk olarak, Gümüşhane'ye atanması sebebiyle geçen yıl bu vakitlerde okuldan ayrılan İngilizce Öğretmeni Elif Güneş'in Perşembe günü okulu ziyareti ile güzel bir gün yaşadılar, hasret giderdiler. Öğretmenler odasında birlikte yenilen öğle yemeğinden sonra Müdür Vekili Abdullah Var ilk sürprizi açıkladı. Elif Hanım'ın, buradan ayrıldıktan sonra doğan kızına, öğretmenlerin hediyesini İngilizce Öğretmeni Esra Akan taktı. Öğretmenler de küçük Nihal'e sağlıklı ve mutlu bir ömür dileğinde bulundular. Elif Güneş de Gümüşhane'den getirdiği köme ve pestilleri arkadaşlarına ikram etti.
    İkinci olarak; komşu okul Kız Meslek Lisesi'ne atanan Beden Eğitimi Öğretmeni Gökmen Yılmaz'a plâketini İngilizce Öğretmeni Elif Güneş verirken, öğretmenlerin hediyesini de Emekli Öğretmen Seyfi Günaçtı takdim etti. Müdür V. Abdullah Var, hizmetlerinden dolayı Gökmen Yılmaz'a teşekkür ederek, yeni okulunda başarılar diledi. 
    Tam 'proğram bitti' derken masaya bir doğum günü pastası geldi. Meğer o gün aynı zamanda Görsel Sanatlar Öğretmeni Elif Gökoğlu'nun doğum günüymüş. Arkadaşları ona doğum günü sürprizi yapmışlar. Elif Gökoğlu, kestiği pastaları mesai arkadaşlarına ikram ederken, öğretmenler de doğum gününü kutlayarak sağlık ve mutluluk dolu yıllar dileğinde bulundular. 
    Bir yıllık aradan sonra eski görev arkadaşları ile buluşan Elif Güneş, “Sizlerle tekrar bir arada bulunmaktan dolayı son derece mutlu oldum. Burada, aynen bıraktığım gibi sıcak bir ortam buldum. Bu güzel ve harika gün için hepinize teşekkür ediyorum” derken, öğretmenler de, “Sen de bizi çok mutlu ettin. Gelişinle yine ortamı ısıttın, bize enerji verdin. İyi ki varsın. Tekrar bekleriz” dediler.
    Elif Hanım'ın eşi Nurhan Güneş de, “Elif bu okulda göreve başladığında 'Çok iyi bir ortamımız var. Herkes sıcakkanlı, herkes birbirine yardım ediyor' diyordu. Bunu bugün bizzat gördüm. Bu kadar kişinin bir masa etrafında toplanması bile çok anlamlı. Adeta bir aile ortamı var” diyerek duygularını dile getirdi. 
    Öğrenciler karnelerine kavuştu
Fatih Anadolu Lisesi'ndeki hareketlilik, bir gün sonra öğrencilere karnelerin verilmesi ile devam etti. Sınıflar düzeyinde ilk üç sırayı şu öğrenciler paylaştı:
    9. Sınıflar: 1. 9D Hakan Çöpoğlu
         2. 9D Simge Genç
         3. 9B Alparslan Alemdar
Belgelerini ve hediyelerini Edebiyat Öğretmeni Semra Turgut verdi.
    10. sınıflar: 1. 10C Hüsne Gül Güler
           2. 10C Ümitcan Tonkaz
           3. 10C Nazlı Özen
    Belgelerini ve hediyelerini Edebiyat Öğretmeni Aydın Kaya verdi.
    11. sınıflar: 1. 11A Esmanur Dönmez
           2. 11B Emre Kılıç
           3. 11B Müberra Yüksel
    Belgelerini ve hediyelerini Fransızca         Öğretmeni Tamer Yazgan verdi.
12. sınıflar: 1. 12C Nuriye Acar
           2.12B Okan Kabaş
           3.12D Ayşenur Kıran
    Belgelerini ve hediyelerini, Edebiyat Öğretmeni Şükrü Kartal verdi.
    Törenden sonra bir konuşma yapan Müdür V. Abdullah Var, “Okul Müdürümüz Mehmet Türkan, rahatsızlığı sebebiyle aramızda bulunamadı. Hepinize selam ve sevgilerini gönderdi. İnşallah ikinci dönem sağlığına kavuşmuş olarak aramıza dönecektir. 
    İyi bir ilk yarı geçirdiğimizi düşünüyorum. Gayret ve çalışmalarından dolayı öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepinize iyi tatiller diliyorum” dedi.         
                                                   Hbr: Seyfi GÜNAÇTI