Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Fatih Anadolu Lisesinde fidan dikme bayramı

Fatih Anadolu Lisesinde fidan dikme bayramı

Fatih Anadolu Lisesi ‘Çevre Koruma Kulübü’nün önderliğinde öğretmenler ve öğrenciler tarafından okulun bahçesine fidan dikildi.

Her yıl 21-26 Mart günleri arasında kutlanan ‘Orman Haftası ve Ağaç Dikme Bayramı’ dolayısıyla Çevre Koruma Kulübü Rehber Öğretmeni Fatma Atadeniz Genç, faydalı bir etkinliğe imza attı. Terme Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla temin ettikleri çam fidanlarını ve değişik çiçekleri okulun bahçesine diktiler.

Etkinliğe; öğrencilerin yanı sıra Müdür Yardımcısı Mürsel Gürsoy, Felsefe Öğretmeni Murat Gödek, Beden Eğitimi Öğretmeni Filiz Güngör ve Emekli Öğretmen Seyfi Günaçtı da katıldı. “Ormanlar milli servettir” ve “Orman yurdun hem süsü hem de gücüdür” sloganları ile fidanlarını diktiler.

Bazen yeri gelir, insanlar “Dikili ağacım yok” derler. Gerek öğretmenler ve gerekse öğrenciler, fidan dikerek gelecekte birer dikili ağaç sahibi olacaklar. Fatma A. Genç yıllardır görev yaptığı okullarda bu görevi üstleniyor ve fidan dikme programlarını yürütüyor.

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Fatma Hanım, “Hayatta kullandığımız kalemden kâğıda kadar pek çok şey ağaçtan yapılmaktadır. Biz de fidan dikerek küçük de olsa ülkemize ve dünyamıza bir katkıda bulunmak ve gençlerimize ağacın önemini anlatmak istiyoruz. Fidan temin etmede bize yardımlarını esirgemeyen Terme Belediyesi ve Terme Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. Haber: Seyfi GÜNAÇTI