Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

FATiH ORTAOKULU ÇANAKKALE YOLUNDA

FATiH ORTAOKULU ÇANAKKALE YOLUNDA

Fatih Ortaokulu, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında gösterdiği üstün başarı ile 8. sınıf ortak sınavlarında il birincisi olarak anlamlı bir ödülün sahibi oldu.

İlçemiz öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği İlkadım Gençlik Merkezinin organize ettiği “Samsun Yıldızlarını Ödüllendiriyor” projesiyle Çanakkale ve Bursa illerini kapsayan turun misafirleri oldular.
Gezi programı öğrencilerin 28 Ekim 2014 Salı günü Fatih Ortaokulunun önünde toplanmalarıyla başladı. Samsun`a ulaşan otobüsü Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü idari binası önünden, İl Müdürü Güven Özyurt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aydın Peker, İlkadım Gençlik Merkezi
Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz uğurladılar. Onların sıcacık karşılamalarıyla

29 Ekim sabahı Çanakkale- Eceabat`a ulaşan yıldızlar Eceabat Öğretmenevindeki kahvaltının ardından Şehitlik ziyaretlerine başladılar. Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde yaklaşık bir saat süren simülasyon gösterisiyle Çanakkale ruhunu yeniden yaşadılar. Vatan sevgisini yüreklerinde hisseden yıldızlar önce feribotla Çanakkale merkezine geçerek Truva Savaşının simgesi olan “Truva Atı”nın önünde fotoğraf çektirdiler sonrasında tarihi “Aynalı Çarşı”yı ziyaret ettiler. Öğrenciler 30 Ekim sabahı Bursa`yı gezmek üzere yola çıktılar.
Gezilerinin Bursa ayağında sırasıyla Ulu Camii, Tophane, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret eden yıldızlarımız bu eşsiz mekânlarda yatan büyüklerimize dualarda bulundular; güzel eserler hakkında kendilerine eşlik eden tur rehberinden bilgi edindiler. Fatih Ortaokulu öğrencilerinin soru yağmuruna tuttuğu tur rehberi, onların yorum gücü ve merakları karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Bursa`nın meşhur kestane şekerlerini sevdiklerine götürmek için koltuklarına sıkıştıran öğrenciler ilçemizi bu güzel etkinlikte temsil etmenin gururuyla, unutulmaz hatıralarla dönüş yolculuğuna başladı. Terme`nin gururu Fatih Ortaokulu Öğrencileri kalemlerinin ve bilgilerinin gücüyle kazandıkları gezilerinin sonunda 1 Ekim Cuma günü ailelerine teslim edildiler.

Okul Müdürü Mustafa İmamoğlu, kendisiyle birlikte geziye katılan Müdür Yardımcısı İbrahim Yakın; Öğretmenler Sultan Aydın, Yaşar Yanak, Mehmet İrtem, Furkan ÇİÇEK, Koray Gürel ve 37 öğrencinin adına “Samsun Yıldızlarını Ödüllendiriyor” projesinin mimarları TC Gençlik ve Spor Bakanlığı ile
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze; kendilerini yalnız bırakmayan ve gezi programını tertipleyen İlkadım Gençlik Merkezine teşekkür etti. Bu tür ödüllendirmelerin öğrencilerin motivasyonunda çok önemli olduğunu bundan dolayı gezinin amacına ulaştığına dikkat çekti.
İlçemizin gururu Fatih Ortaokulu bugüne kadar 5 kez “Bilgi Yarışması” il birincisi olmuş, geçtiğimiz yıllarda sınavla öğrenci alan liselere yerleştirmede gösterdiği üstün başarıyla defalarca ödüllendirilmiş, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında da kendi rekorunu kırarak mezun ettiği öğrencilerin %35`ine Fen Liselerinin kapılarını aralamıştı.

PROJENİN AMACI NEDİR?
Proje İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenmiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi ve Samsun İlkadım Gençlik Merkezi´ tarafından organize edilmiştir.
Projenin amacı; 8. Sınıfta ortak sınavlarda gayret ve başarı ile ilimizde öne çıkan okulların öğretmen ve öğrencilerini ödüllendirerek, sınava girecek öğrencileri ve öğretmenlerini motive etmek, başarısıyla öne çıkan okullarımızda sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde başarılı öğrencileri ödüllendirerek; akademik başarının yanında diğer alanlarda da katılım ve başarıyı arttırmak, gençlik merkezlerinin imkan ve fırsatlarının farkına varmak, tanıtmak ve yararlandır-mak, millî şuuru pekiştirmek, tarihî bağları güçlendirmek, Türk tarihinde çok önemli yeri olan Çanakkale Savaşlarını ve sonuçlarını öğrencilerimize tanıtmak, Çanakkale destanının anlam ve önemini kavramalarına katkıda bulunmaktır. Proje kapsamında önümüzdeki üç yıl boyunca ilimizde 8. sınıf ortak sınavlarında derece yapan ilk üç okul ödüllendirilecektir.